Til marts kan Værket byde velkommen til en stjerne-aften med en af musikhistoriens store helte, der foruden formidable færdigheder på et keyboard er i besiddelse af en umiskendelig og soulfyldt stemme

 

Det er netop offentliggjort, at den amerikanske crooner Michael McDonald giver en af kun to danske koncerter på Værket i Randers i marts 2018.

Koncerten med den karismatiske musiker er en helt perfekt op­følgning på Værkets udsolgte koncert med amerikanske The Doobie Brothers, der gæster Randers 11. november i år. McDonald var nemlig medlem af gruppen fra 1975 til 1982.

Før Michael McDonald blev budt velkommen i The Doobie Brothers, blev han inviteret indenfor hos et andet legendarisk band, Steely Dan (1974), efter han i starten af 1970’erne var rykket fra St. Louis til Los Angeles. Siden er fulgt en imponerende solokarriere, fem grammyer og et hav af topplaceringer på hitlister verden over.

 

40 år lang setliste

Af mange store hits kan nævnes ”Sweet Freedom”, ”On My Own”, ”Ya Mo Be There” og ikke mindst det storhittende ”I Keep Forgettin”. Sammen med Kenny Loggins har McDonald desuden skrevet monster­hittet ” What a Fool Believes”, der i 1980 en Grammy for Årets sang.

Gennem hele fire årtier har det amerikanske talent været musikalsk enestående. I september 2017 udkom endelig Michael McDonalds længe ventede album ”Wide Open” – det første med egne, originale sange fra hans hånd i 17 år. Dermed ikke sagt at McDonald ikke har været aktiv. Siden ”Blue Obsessions” i 2000, har han bl.a. udgivet to Motown albums og gæsteoptrådt i utallige konstellationer med andre musikere.

 

Elton John, Ray Charles og mange flere …

Foruden sin flotte solokarriere, der strækker sig over fire årtier, er Michael McDonald kendt og anerkendt for sine mange samarbejder med andre prominente artister – unge som ældre.

Ray Charles, Aretha Franklin, Elton John og Joni Mitchell kan nævnes, men også yngre artister som fx bassisten Thundercat, der for nylig inviterede Michael McDonald og Kenny Loggins med på nummeret ”Show You The Way”, nyder godt af McDonalds musikalske evner.

Også danske Safrai Duo har arbejdet sammen med Michael McDonald, da det klassiske hit ”Sweet Freedom” i 2002 blev genfødt i en op­dateret, elektronisk udgave, der storhittede på de europæiske hitlister og dansegulve.

Dagen efter koncerten på Værket spiller Michael McDonald på VEGA i København.