Aldrig før har Teaterskolen Kastali’a kunnet byde publikum ind til hele ti forskellige forestillinger. Teaterskolens 132 elever lægger i disse dage sidste hånd på alle værkerne

På Teaterskolen Kastali’a, der holder til i Underværket i hjertet af Randers, arbejdes der i denne tid på højtryk. Der øves replikker, prøves kostumer og findes rekvisitter frem, så teatereleverne kan være klar med deres forestillinger. Alle ti forestillinger spiller i Underværkets store sal fra mandag 20. november til fredag 24. november. Og der vil være noget for enhver smag, for det er ti meget forskellige forestillinger, som teaterskolens elever har lavet. Publikum kan blandt andet få et indblik i Lille Peter Edderkops hemmelige – og meget interessante – liv. I en af forestillingerne afsløres det, hvad de kendte Disney-figurer i virkeligheden drømmer om. Der er en græsk tragedie på plakaten, når nogle af teaterskolens ældste elever giver deres bud på den grusomme fortælling om Medea.

“Vi er meget stolte over at kunne præsentere så en så bred og omfangsrig sæsonafslutning, og vi glæder os meget til at vise publikum vores ti meget forskellige teaterforestillinger”, fortæller Lisbeth Nielsen, der udover at være teaterskolens daglige leder også underviser på to af Kastali’as ti hold.

“Hvis man kunne tænke sig en unik teateroplevelse eller to, så kan man sikre sig billetter via vores hjemmeside”, fortsætter Lisbeth Nielsen med et glimt i øjet.

Den ultimative holdsport
“På Teaterskolen Kastali’a lærer eleverne noget om det dramatiske udtryk, men de lærer i høj grad også noget om sig selv”, siger Lisbeth Nielsen og tilføjer:

“Teater er den ultimative holdsport. Alle har en betydning – specielt i den form for teater, der laves på Kastali’a. Her byder alle ind med deres personlige livserfaringer. Der arbejdes i små og store grupper, og alle er med til at skabe egen rolle og gruppens udtryk”.

Det er også sådan denne sæsons forestillinger er blevet til. Eleverne har budt ind med de emner eller arbejdsformer, som de kunne tænke sig at arbejde med. Denne sæson har nogle af holdene ønsket selv at skabe en forestilling fra bunden, mens andre har haft et ønske om at afprøve arbejdet med et færdigskrevet manuskript.

“Det er vigtigt, at vi voksne også er holdspillere, derfor er vi meget modtagelige for vores elevers ønsker. Det er så vores opgave at hjælpe eleverne med at give deres idéer et scenisk udtryk. Resultatet er, at vi har nogle søde, skønne, rigtig seje og dygtige elever, som tror på sig selv og sine medspillere og det de laver”, fortæller en stolt Lisbeth Nielsen, der står klar sammen med skolens øvrige undervisere og teaterskolens 132 børn og unge til at tage imod publikum i uge 47.

Læs mere om Teaterskolen Kastali’a og bestil billetter på www.teaterskolenkastalia.dk. Teaterforestillingerne er støttet af Randers Kommunes Kultur- og fritidsudvalg