Mandag aften havde vi det sidste byrådsmøde inden valget. – Et byrådsmøde der viste den flotte udvikling kommunen er inde i og hvor de positive sager stod i kø.

Vi vedtog først Lokalplan 640 for Sporbyen Scandia, hvorved den tidligere togfabrik nu kan omdannes og udvikles, – med hilsen til kulturarven, – til et nyt blandet byområde med boliger, butikker, erhverv og kulturelle tilbud.

Næste byrådsvedtagelse var Lokalplan 634 der giver mulighed for at ombygge den tidligere Vorup Skole og SFO bygning til omkring 60 etageboliger og op til 50 tæt/lav boliger i form af rækkehuse med tilhørende rekreative arealer.

Senere på aftenen sagde vi også ja til at igangsætte renoveringen og ombygningen af Voruphuset (gymnastikbygningen ved Vorup Skole), hvor budgettet netop ved årets budgetforlig er forhøjet med 1 mio. kr. til i alt 4,5 mio. kr..

Aftenens tredje lokalplansvedtagelse var Lokalplan 616 for Kærsmindeområdet som nu omdannes til et park- og boligområde med 5o tæt/lav boliger og 11 boliger til åben/lav.

Klimaplan 2035 som er en strategisk energiplan der indeholder stærke mål for vores kommunes klimaarbejde var også blandt aftenens vedtagelser og det samme var Byen til Vandet hvor vi sagde ja til at fortsætte processen med konkrete undersøgelser for forskellige scenarier for etaper for realiseringen af Byen til Vandet.

Vi igangsatte opførelsen af en ny klubhus- og omklædningsbygning hos Langå IK, og så sagde vi ikke mindst ja til etablering af Randers som Maker City med udgangspunkt i Randers´ tradition for god købmandskab, håndværk og produktion tilsat de til enhver tid digitale muligheder.

Jeg håber at byrådet efter valget får en sammensætning der fortsat vil trække Randers Kommune i en positiv retning.

 

Louise Høeg (V)
Medlem af Randers Byråd