Der er nu gået 25 år siden Indre Mission åbnede deres genbrugsbutik på Mariagervej i det gamle Missionshus. Det fejrer de nu med gode priser

Hele næste uge vil Indre Missions Genbrugsbutik på Mariagervej fejrer at det 19. november er 25 år siden at de åbnede butikken.

“Vi fejrer det egentlig lørdag 18. november fra 10-14 med kaffe og småkager og rigtig gode priser. Men hele ugen op til vil vi have endnu flere gode priser”, fortæller Inger Andersen. Fra torsdag 16. november og frem til og med lørdag er et halv pris salg, som de kalder det hos IM Genbrug.

“Vi kalder det halv pris salg og ikke 50 procent, for det forstår vores udenlandske kunder bedre”, siger Hans Andersen. Hele ugen op til – uge 46 – vil der være masser af gode priser på voksentøj og småting, der sælges i butikken.

Lige nu går det meget godt for IM Genbrug, men de kan som andre butikken godt mærke konkurrencen der er fra de andre genbrugsbutikker i byen. “VI kan godt mærke at der er kommet flere og flere butikker til. Og mange sælger jo deres ting på nettet også. Det går jo selvfølgelig ud over nogen”, siger Hans Andersen.

Lige nu ligger indtægten stort set på det samme som sidste år ved denne tid. Overskuddet går til Indre Missions arbejde inklusive deres søndagsskoler. “Og jo mindre vi sælger her i butikken jo færre penge er der til vores arbejde”, fortæller Inger Andersen.

Genbrugsbutikken kører rundt ved hjælp af frivilligt arbejde – der vil ikke være penge til at ansætte folk – heller ikke fleksjobbere og andre. Det må de overlade til andre genbrugsbutikker i byen. Derfor er de afhængige af folks velvilje, og det er lidt stramt i øjeblikket. Mest er det pensionister der lægger deres fritid i butikken, og giver en hånd med.

IM Genbrug mener at de er en af de billigste når det kommer til tøj i byen. Og dermed mener de også godt at de kan konkurrere. Folk skal bare få øjnene op for det.

Fra mandag 13. november kan man – hvis man lægger vejen forbi Mariagevervej – sagtens kunne hente gode billige varer med hjem, og dermed støtte IM´s arbejde i Danmark.