Jeg vil gerne rose mine politiske kollegaer for nogle rigtig gode valgdebatter, hvor vi holder os til at debattere politik og det på en måde, hvor der er respekt for hinandens argumenter og holdninger.

Det følger måske af, at tonen og humøret i byrådssalen er blevet væsentlig bedre gennem de sidste mange måneder – ja vi er stadig uenige om visse ting, men når vi drøfter vores uenighed til emner foregår det på en ordentlig måde.

Derfor er det rigtig ærgerligt, når nogle medier stadig holder fast i de gamle kampe, der var og forsøger at få lidt liv i dem igen. Det har vi ingenlunde brug for i Randers kommune og jeg føler mig overbevist om, at byrådet og alle kandidaterne til kommunalvalget godt ved, at borgerne og virksomhederne i Randers kommune forventer vi arbejder sammen om at finde løsninger.

Jeg håber valgkampen fortsætter på denne konstruktive vis og, at konstitueringen på valgnatten bliver præget af, hvilken politik vi bredt kan samles om og ikke, hvem der skal have hvilke poster. Det er nemlig det der er gået galt de sidste 20 år, der har Borgmesterposten været en dyr handelsvare, der har fyldt det hele.

Jeg foreslår, at vi denne gang lader vælgerne bestemme, hvem der skal være borgmester ved at sige det parti/liste der får flest stemmer får posten, hvilket vel demokratisk er meget rimeligt, og så bakker forhåbentlig så mange partier og lister op om det. På den måde sikrer vi en bred konstituering, hvor den førte politik bliver det afgørende. Det mener jeg er godt for os i Randers kommune og vil sikre, at vi fortsat bevæger os fremad.

 

Claus Omann Jensen
Borgmester Randers Kommune
Spidskandidat for Venstre