Politikredse i Jylland har i dag lukket fire rockerklubhuse, som Bandidos og Satudarah benytter. I en indsats i dag kl. 13.00 lukkede politiet under koordinering af den tværgående enhed Særlig Efterforskning Vest rockerklubhuse i Horsens, Aalborg, Randers og Viborg

 

Lukningerne sker med baggrund i den konflikt, der p.t. verserer mellem de to rockergrupperinger.

Senest forsøgte gerningsmænd natten til torsdag at sætte ild til et klubhus i Randers, der tilhørte Bandidos. Ilden blev dog hurtigt slukket, og der skete ingen større skade. I Viborg blev der i går foretaget en indsats, hvor 17 personer med tilknytning til Saturdarah blev anholdt, og der blev bl.a. fundet et oversavet jagtgevær.

På Sjælland har der været flere angreb mod klubhuse i konflikten. De to rockergrupperinger har som led i konflikten anvendt både skydevåben, stik- og slagvåben.

Politiet vurderer sammenfattende, at der med baggrund i de mange angreb og hændelser, den geografiske spredning af disse hændelser og ikke mindst den forholdsvis korte tidsmæssige udstrækning mellem de enkelte episoder, er betydelig risiko for yderligere angreb og voldelige hændelser. Endvidere vurderes det, at rockergrupperingernes klubhuse vil kunne udgøre et mål for yderligere angreb i konflikten.

“Vi vurderer, at risikoen for at der sker angreb på rockerklubhusene i det vestlige Danmark er lige så stor, som den er på Sjælland. Derfor har vi foretaget en tilsvarende indsats. Vi vægter sikkerheden for borgerne højt og med lukningen af rockerklubhusene, bliver det færre offentlige mål for angreb i konflikten. Folk skal ikke gå og frygte for deres liv og lemmer, bare fordi de opholder sig i nærheden af bestemte adresser”, siger Brian Voss Olsen, leder af Særlig Efterforskning Vest.

Lukningen gælder foreløbigt frem til 24. november kl. 13.

Ved overtrædelse af forbuddet mod at komme i klubhusene, risikerer man at blive straffet med fængsel op til to år.

Rockerborgen i Randers ligger på Havrevej.