I Randers kommune, har vi som en af de få kommunerne valgt at erhvervslivet, skal betale en ekstra afgift til kommunen i form af dækningsafgift, dækningsafgiften lyder pt. På 4,50 promille der hvert år opkræves af de erhvervsdrivende. I Dansk Folkeparti mener vi, at erhvervslivet i høj grad, er med til at finansiere vores fælles velfærd, uden erhvervslivet har vi ingen indtjening og dermed intet økonomiskgrundlag til finansiering af kommunen. Derfor foreslår jeg, at vi i Randers kommune, laver en forsøgsordning, hvor de virksomheder, der tager et socialt ansvar, i form af praktikpladser, fleksjobordninger, ansættelse af ressource svage borgere, får lov til at sænke eller fjerne dækningsafgiften for lige netop deres virksomhed. Med dette forslag er mit håb, at vi vil kunne hjælpe flere borgere, der har været væk fra arbejdsmarkedet og på overførelsesindkomst længe, i ordinær beskæftigelse, til glæde og gavn for den enkelte borger. Forslaget er et håb for at kunne motivere erhvervslivet til at gøre en ekstra og øget indsats for kommunens svageste borgere. I min verden er dette her en win win situation for både borgere, kommune og erhvervslivet. Jeg håber derfor på bred opbakning fra mine politiske kolleger, til at bringe dette her ud i livet.

 

Nicolai Estrup
Byrådskandidat og Formand for Dansk Folkeparti Randers
Vestergade 23
8990 Fårup