Når jeg læser forskellige byrådsmedlemmers reklamer og indlæg fra Venstre, DF og socialdemokraterne er en ting påfaldende. Ordene Nærhed, Ordentlighed og Samarbejde bliver brugt flittigt.

Det bemærkelsesværdige er, at ordene markedsføres af politikere og partier, der har lukket fem skoler, flyttet flere overbygninger på skolerne… af politikere, der deltog i den uacceptable (lukkede) skolestrukturproces.

Selv blandt politikere fra DF og Venstre, der er løbet fra en underskreven (konstituerings)aftale benytter sig af ordene ordentlighed og bedre samarbejde. Et aftalebrud, der i den grad har forværret samarbejdet i byrådssalen, forlænget byrådsmødernes varighed markant, og forringet takt og tone på begge sider i byrådssalen I øvrigt synes jeg, at det er påfaldende, at hele fem socialdemokrater ikke stemte imod omkonstitueringen. Hos Radikale Venstre går vi til valg på:

  • Åbenhed
  • Ærlighed
  • Nærhed
  • Ordentlighed.

 

Radikale Venstre sagde klart Nej til omkonstitueringen, hvor tre udvalgsformand mistede deres politiske poster. For os handler det nemlig om, at en aftale er en aftale – vi kalder det ordentlighed og god takt og tone.

Skolelukninger i og udenfor Randers sagde vi radikale klart Nej til. Vi mener det nemlig alvorligt, når vi taler om nærhed, åbenhed og ordentlighed Venstre, socialdemokraterne og DF var også bannerførere for skolelukningerne (centraliseringen) og den lukkede proces.

Politiske paroler ved valg er intet bevendt for borgerne. Alle lover guld og grønne skove.

Politiske partier skal måles og vejes på de handlinger og beslutninger, der tages i byrådssalen. Intet andet. Det tror jeg mange vælgere går til valg på… politiske slagord og paroler, der efterfølgende ikke overholdes i byrådsarbejdet, kan ikke bruges til noget som helst i hverdagen.

Det har mange vælgere måttet sande i de seneste fire år. Når det så er sagt, så skal der arbejdes for, at hele kommunen kommer videre….

 

Poul Rubach
Byrådskandidat Radikale Venstre
Bækkevej 28
Harridslev