SF har mange grønne visioner for Randers kommune.

Vi vil have flere grønne og cirkulære produktioner i virksomhederne. Jeg besøgte DermaPharm, der har øget deres genanvendelse af materialer fra 24 til 59 procent på bare 3 år. Dermed reducerer de spildproduktionen væsentligt. Og det skåner både deres virksomhed og vores klode for en hel del omkostninger.

en indsigt skal vi have bredt ud til mange flere.

Derfor vil vi etablere en enhed i kommunen, der hjælper de erhvervsdrivende med, hvordan deres produktion kan gøres mere bæredygtig, producere mindre affald og mindske energiforbruget.

Hvis vi skal gøre mærkbare indhug i CO2-udledningen, skal det også være meget mere attraktivt at tage offentlig transport. Derfor vil vi lave flere busruter og afgange. Busserne skal efterhånden overgå til andre energikilder, som biogas. Og så vil vi prioritere at finde penge til at gøre dem gratis for de unge under 25 år.

Når vi prioriterer kollektiv transport, vil det også lette trafikpropperne i myldretiden og dermed mindske forureningen endnu mere, særligt i Randers by. Det er vigtigt.

Det nye byråd skal lave grønne indkøbsaftaler. I SF har vi stillet forslag om i byrådssalen, at vi bør udfase de kommunale indkøb af produkter med mikroplast og kemikalier, der er skadelige for os og miljøet. Derudover bør kommunen indfase økologi i alle kommunale institutioner.

Vi tror på, at borgerne er miljøbevidste og gerne vil hjælpe. Derfor skal vi fortsætte med initiativer, der kan gøre det nemmere for borgerne at genanvende og sortere deres affald. Den grønne omstilling vil kun ske ved, at vi alle bidrager. At vi tænker grønt på alle niveauer – i hjemmene, i kommuner, på landsplan og naturligvis også på verdensplan.

Fremtiden er grøn. Det bliver den i hvert fald nødt til at være.

 

Charlotte Broman Mølbæk
Byrådsmedlem for SF Randers