Randers Regionshospital er vigtigt! – Det er vigtigt for vores tryghed, vores liv og helbred, vores lokalområde og som arbejdsplads.

For nogle dage siden kom det frem at Regionshospitalet forventeligt ville gå ud af 2017 med et underskud på 28 mio. kr., som så skulle findes ved besparelser i 2018. Og dette ved et hospital som i forvejen er utroligt effektivt og hvor der løbes stærkt på gangene.

Det lokale Regionsrådsmedlem Jørgen Winther har siden arbejdet for at hjælpe Regionshospitalet og har blandt andet sammen med Borgmester Claus Omann haft møde med Regionsrådsformand Bent Hansen, hvor ønsket om et ekstraordinært tilskud til Regionshospital Randers er blevet fremlagt.

Og nu har et flertal i Regionsudvalget heldigvis besluttet at give 6 mio. kr. i ekstraordinært tilskud, begrundet i at en del af det økonomiske underskud skyldes forhold som Regionshospitalet har haft kort tid til at reagere på. Et sådant ekstraordinært tilskud gives meget sjældent og Jørgen Winthers vedholdende indsats viser hvor vigtigt det er med lokal indflydelse i Regionsrådet.

Det er desværre nødvendigt hele tiden at arbejde for at vi bevarer et stærkt Randers Regionshospital.

Regionshospitalet er ikke ”kun” vigtigt af de årsager jeg indledte med. – Det er også en essentiel samarbejdspartner for kommunen i arbejdet med at få forbedret folkesundheden og få skabt et sammenhængende sundhedssystem hvor de to store sundhedsaktører har et fælles blik på borgeren, og hvor økonomien også bliver set på som et fælles ansvar. – Dette håber jeg at få lov til at arbejde med efter valget.

 

Louise Høeg (V)
Kandidat til Kommunal- og Regionsvalget
Medlem af Randers Byråd