Byens borgmesterparti og deres støttepartier har lige lavet et budget for de næste år.

Det er intet andet en rammebesparelse som så kan omfordeles som ”ekstra” i disse valgtider. Kommunens mest udsatte og svageste må holde for – da kassen er tom oplyses der i svar til spørgsmål om hjælp.

Fra nytår havde de egentligt budgetteret med at sløjfe tilbud til overvægtige børn og unge.

Et bevist fravalg fortæller Louise Høeg (V). Men efter heftig kritik i medierne blev det til en ”forglemmelse” som Claus Omann (V) udtaler. Og WUPTI så er der 300.000 kr.

Venstres store prestigeprojekt Hal 4 (Omann Stadion) har af næsten alle andre end ”De 5” været kritiseret.

  • Særligt fordi kommunens økonomi i forvejen er så ringe, og mange andre væsentlig mere aktuelle kerneområder trænger til penge.
  • ( En let sammenligning: Det svarer det til at man på en kontanthjælp køber en Mercedes)
  • Projektet bliver næppe den gevinst der er budgetteret med da byggeriet er blevet så nedgraderet, at det ikke længere som planlagt, kan bruges til store begivenheder. (ifg. Fagfolk og arrangører)
  • Der er heller ikke p pladser nok i området,
  • (Sammenfald mellem arrangement i hallen og fodbold kamp i bio nutria park – hvad så?)
  • Randers kommune binder sig til at pumpe mindst 130 millioner i projektet over de næste 30 år.

 

Dronningborghallens tag holdes nede af jernbånd, med en forventet holdbarhed på endnu 4 år. Flere andre af kommunens haller lider under slid, mug og alder. Dem vil der ikke i fremtiden være penge til at få renoveret.

Alligevel WUPTI i dag kan ”De 5” annoncere at de pludselig kan finde 40 millioner til breddeidræt og sundhed. Vi tager det fra kommunens ”rådighedsbeløb” udtaler ”De 5” – Hvabehar? Hvis vi har så stort et rådighedsbeløb at vi lige kan nuppe 40,5 millioner – hvorfor er det så ikke anvendt til eksempelvis:

  • Ældreområdet der er i underskud med 10-15millioner
  • Familieafdelingen der er i underskud med 32millioner.
  • En sikker Skolevej med rigtig cykelsti til skolebørn mellem Gjerlev og Øster Tørslev.

Mærkelige prioriteringer selv i et valg år – og hvordan hænger det sammen med at Venstres egne politikere oplyser ved diverse valgmøder, at: ”Kommunen i forvejen bruger 30 millioner for meget i servicesektoren – derfor skal der spares og evt. skattestigninger samt overforbrug vil blive kraftigt straffet, ja direkte inddrevet til omfordeling, fra Christiansborg”

ja hvem ved, måske er vælgernes evne til at gennemskue uholdbare valgløfter ikke bedre og disse WUPTI’er belønner Venstre med 4 år mere?

 

Pia Nyholm
Krogagervej 76
Blenstrup
8983 Gjerlev