Er jeg som vælger blevet klogere ?

Det hurtige svar er nej, der bliver givet nøjagtigt lige så mange løfter, en del utopiske som ved sidste valg.

Mit udgangspunkt har været at finde ud af hvad er der reelt sket. Det er lidt deprimerende, ja noget er sket.

Der har hersket en aldeles elendig kultur i byrodet (undskyld byrådet), mørklægninger, korrigerede data i beslutningsprocesser, ideologiske korstog, omkonstitueringen (det er kun sket en gang før i historien i Danmark), endeløse byrodsmøder, en regulær nedslagtning af dele af det sociale område, byrodsmedlemmer/en enkelt udvalgsformand som direkte advarede mod at overholde gældende lovgivning, frikadellesagen, prædikener fra politikere om intolerance.

Brudte løfter, ja en del af sidste valgs løfter især i landområderne blev brudt før støvet fra blyanten i stemmeboksen havde lagt sig.

Hvad kommer der ud af det.

Lad mig tale det op, for det har en positiv virkning, der er kommet nye alliancer, gode kræfter som ikke stiltiende vil se på det som sker.

Nye lister stiller op med især et fælles mål, at vores kommune skal ledes bedre, at små liste/parti- samarbejdet så dagens lys på trods af ideologiske modsætninger, er det et bevis på at mange kan og vil.

Det må da være en gave for demokratiet, demokratiet lever, det ånder og vokser.

Der er fra forskellig side afgivet rundt ved 200 valgløfter, det er godt nok mange og mange siger det samme uanset parti/liste- tilhørsforhold.

De fleste af “løftegiverne” sidder allerede i byrådet,  de har haft chancen, skal de have den igen ?

Der tales om folkeskolen, ældre, børn, udsatte, handicappede, landdistrikter, infrastruktur, haller, byen til vandet, flygtninge og helt nære og lokale emner.

Der er i sidste periode bare sket gentagelser af tidligere perioders uforståelige fejl, unødvendige projekter, begrundet i mangelfulde analyser.

Al statistik viser at vi almindelige dødelige, vægter kommunale kerneydelser højest i dagligdagen, husk det nu !

Der skal ske udvikling af især land og lidt by, det skal ske når der er penge i kassen til det og ikke på efterbevillinger. Konsekvenserne af de igangværende projekter, ser for mig aldeles uoverskuelige ud, jeg ved det bliver dyrt, meget dyrt for os alle.

Jeg har aldrig før prøvet at grave ned i det som sker kommunalpolitisk, men altid haft en mening om det som sker omkring mig.

Jeg undrer mig voldsomt over,  det fakta at en del af politikkerne, tror at bare en faktuel fejl, fortælles som værende sand tit nok så bliver den pludselig sand !

Jeg ser med stor undren på den sidste del af valgkampen, hvor der pludselig dukker en “pengekiste” op med 100 mio, som er til “tant og fjas” der er pludselig 40 mio til idrætslivet, alt imens der er et ufinansieret budgetunderskud på ikke under 70 mio kr, i de kommunale budgetter.

Er det troværdigt overfor de af os, der er i daglig kontakt med “ofrene” for den førte politik ?

Er jeg så blevet klogere ? Ja det er jeg Randers kommune trænger i den grad til forandring, der skal helt enkelt en ny politisk dagsorden til og en ny politisk ledelse.

Derfor skal vi alle sammen stemme på tirsdag, så vi alle kan få indflydelse.

 

Søren Mikkelsen
Sociallisten
Østermarksvej 53
8983 Gjerlev