Ved flere testvalg på uddannelsesinstitutioner har både LA og V hevet over 20% af stemmerne.

Hvorfor er så mange unge liberale? Det spørgsmål har jeg fået fra mange i denne valgkamp.

Den primære årsag er lysten til det frie valg. Det er i hvert fald det, de fremhæver, når vi møder dem.

De er vokset op i verden med uendelige muligheder, og er klar til, til trods for beskyttende curlingforældre, selv at tage vare på deres skæbne. De rejser ud i verden, og skaber et liv, mens de hilser hårdtarbejdende udlændinge velkommen her. Danmark er international og uddannelsesinstitutionerne ikke mindst. Det viser et modent livssyn, der accepterer verdens udvikling.

Som en opmærksom byrådskandidat har jeg noteret mig de liberale vælgeres ønsker, og de sætter tilsyneladende pris på en stærk økonomi, korrekt prioritering mht. kommunale kan-opgaver og skal-opgaver, frit valg ift. folkeskole, privatskole og daginstitution, samt kommunale løsninger der er til for borgeren og ikke det modsatte.

Jeg er klar over, det ikke altid er populært at være liberal. Måske er det kedeligt, at man ikke kræver gratis busser og fiktive milliard-forbedringer. Det har aldrig været populært at bede sine medmennesker stramme op og se realistisk på tingene.

Det ser heldigvis ud til, at mange førstegangsvælgere har bedre styr på deres værdier, end jeg havde, da jeg satte mit første kryds tilbage i 90’erne.

Jeg tror på, de liberale unge retter ryggen og holder fast i deres værdier på tirsdag.

 

Peter Brown
Byrådskandidat for Liberal Alliance
Gl. Jennumvej 11. 1. th.
8930 Randers NØ