DM-vinderne vandt Jule Cup 2017

Cobras Venom fra Randers Cheerleaders, der tidligere i år vandt det danske mesterskab i cheerleading på højeste niveau for mixede hold, Senior Coed Premier på niveau 6, kom helt til tops på hjemmebane, da Randers Cheerleaders afviklede Jule Cup 2017 i Arena Randers.

Men det blandede randrusianske hold, det trænes af Mie Høg Heegaard, fik hård konkurrence, idet forskellen ned til nr. to, Rockets Curiosity fra København, blot var på 0,67 point – med pointgivning af fem dommere, hvis karakterer lægges sammen, hvorefter det så udregnes et gennemsnit.

Randers-holdet fik 76.00 point mod det københavnske holds 75.33, mens gruppens tredje deltager Jam Elite fra Frederikshavn intet kunne stile op mod de to stærke hold. Nordjyderne blev noteret for 62.17 point.

Randers Cheerleaders fik desuden to gange sølvmedaljer ud af anstrengelserne – til Ida Ellermanns hold i gruppestunt Junior All Girl på niveau 5, hvor Idas hold fik 78,50 point og var ét point efter Jam Empeiria fra Frederikshavn, der fik 79,5.

Den anden randrusianske sølvmedalje hentede de yngste – peewee på Spiders Attac-holdet – på niveau 3 i cheerleading med 72,67 point – ét point efter vinderne fra Rockets Apollo fra København med nordjyske Jam Express fra Frederikshavn som nr. tre med 69,83.

Både Randers- og Frederikshavn-holdet blev frataget fem point for en fejl i programmet, og det kom så Rockets Apollo til gode. Uden det pointfradrag havde Randers-holdet, der også trænes af Mie Høgh Heegaard, vundet cup’en.

Julestemningen var i top, da Randers Cheerleaders afviklede Julecup’en i Arena Randers. Omkring 100 frivillige fra klubben havde knoklet hårdt for at pynte Arenaen op med juletræer, pakker, julemænd, oppustelige snemænd og meget andet, så hallen var klar til at tage imod de 900 cheerleaders fra hele landet, der skulle konkurrere om pokalerne.
Julecup er en årlig konkurrence og typisk den eneste, som holdene når at stille op til før DM, som er sæsonens højdepunkt.

“Så her er der mulighed for at se, om de elementer, man har trænet på, fungerer i praksis, og hvor man ligger i forhold til de andre hold. På det punkt adskiller cheerleading sig rigtig meget fra andre sportsgrene, da de enormt mange timers træning bliver gjort op på få konkurrencer løbet af en sæson,” siger Sira Lund, næstformand i Randers Cheerleaders, der med en sejr og to andenpladser fik en god generalprøve inden de danske mesterskaber.
Træningen bar frugt, og der var stor tilfredshed med præstationerne i Randers-lejren.