Det er mest sandsynligt, at det færdige valgresultat vil ligge klar kl. 24.00 – om syv timer. Da er det største valgsted i kommunen – Søndermarkskolen i Vorup – nemlig færdig med at tælle stemmer. Så har der også været gang i de tilforordnede siden kl. 6 i morges, hvor stemmesedlerne blev afhentet og kørt ud

 

“Det er første gang at valgstederne åbner kl. 8.00 i stedet for kl. 9.00, og der stod allerede folk i kø for at få lov til at stemme”, fortæller Joan Hjersing Knudsen, der er Valgstyreformand på Søndermarkskolen.

“Og kl. 14.00 var valgprocenten oppe 30,4 procent. Der skal tælles op jævnt fordelt over hele dagen til de tal der bliver samlet sammen for hvert valgsted”, siger hun.

Det er dagens første vælger der sammen med en tilforordnet skal tjekke om stemmeurnen er tom. Derefter bliver den forseglet med en strip og så kan vælgerne putte deres stemmeseddel i urnen.

Søndermarkskolen har 6.234 stemmeberettigede vælgere, og vil være det sidste sted, der er talt op i aften.

Joan Hjersing Knudsen har været valgstyreformand fire gange på Søndermarkskolen, hvor hun også selv skal stemme.

“Så ja jeg har stemt. Det gjorde jeg kl. 9 i morges”, fortæller hun.

Hun kan godt lide stemningen på dagen og husker specielt fra sin barndom om den helt specielle atmosfære der var sådan en dag.

“Helt personligt og objektivt synes jeg det er en fed dag. Jeg husker, da jeg var barn, hvor man var med sine forældre. Og så sad man hjemme om aftenen og så valg og spiste kage”, fortæller hun og smiler.

Det er synet af et par børn, der følges med deres bedsteforældre til stemmeurnerne denne dag, der får tankerne til at flyve tilbage i tiden.

Joan startede helt tilbage i sin ungdom som valglistefører – og siden tog hun over som formand efter Ellen Petersen fra socialdemokratiet, der også stiller op ved dette valg.

Selv er hun også på stemmesedlen, og skal da også videre ind på Laksetorvet i aften for at følge med i resultaterne.

Når valgstederne lukker kl. 20.00 skal alle de tilforordnede til at tælle stemmer op. Først er det stemmerne til Byrådet, der bliver talt op, så man kan indberette, hvor mange mandater de forskellige partier/lister har fået. Dernæst går man over til Regionsrådet. Dernæst går man tilbage til Byrådet og tæller personlige stemmer, så der kan komme et overblik over, hvem der er kommet ind fra de forskellige partier.

Hvilke personer, der er kommet ind i regionsrådet, bliver talt op i morgen onsdag 22. november i Arena Randers.