Hvis det lyder fristende med hjemmeslynget honning, håndstrikkede trøjer, duftende kager og lun gløgg, kan man tage på julemarked på Håndværksmuseet

Her finder man nemlig julegaver, kalendergaver og mandelgaver, som ingen med garanti har helt magen til. Alle ting er nemlig lavet af stadeholderne selv og af høj kvalitet.

Håndværksmuseet holder ekstraordinært åbent allerede fra kl. 10, da erfaringen fra tidligere år viser, at museets gæster gerne vil i gang med at hygge og shoppe tidligt på dagen. I år er der masser af forskellige varer at vælge imellem og noget for enhver smag.

”Ugerne op til jul byder jo på julemarkeder her, der og alle vegne. Men særligt for vores julemarked er, at vi kun har håndlavede og unikke varer til salg i boderne. Selvfølgelig. Sådan skal det være, når vi nu er et håndværksmuseum, der værner om det gode, gamle håndværk, ” forklarer daglig leder på Håndværksmuseet, Inger Marie Hyldgård.

 Alt fra træting til strikkede sokker
Der er mange forskellige boder fordelt rundt på Håndværksmuseet med varer af meget forskellig karakter. Ingen jul uden de obligatoriske nisser, så dem finder du naturligvis her ligesom julepynt lavet af mange forskellige materialer.
Gå også på gave-jagt mellem smukke glasvarer, bødkervarer, strikkede trøjer, syltetøj og kager, lune sokker, dekorationer, flotte træting og meget andet.
Der er gode ting for små penge og også lækre og større ting, der koster lidt mere.

Til gode formål
Blandt boderne er Nørkleklubben fra Johanneskirken og Søsterlogen Diana, der begge donerer deres overskud til gode formål. Så slå to fluer med et smæk og find en god gave, mens du samtidig støtter et godt formål.
Gårdbutikkens bod med lækker honning og uld fra egne får står også klar med en bod på museet. Og det populære sivflet er igen i år at finde på julemarkedet.
Så her er nok af gode sager at gå på jagt efter!

Gløgg og nisse-selfie
Med til et rigtigt julemarked hører lidt godt til maven, og i år har du mulighed for at forsøde shoppeturen med lun gløgg og æbleskiver, som kan købes på museet.
For børn og barnlige sjæle er det muligt at tage et ”nisse-selfie” med eget kamera i fotografens atelier.

Der er gratis adgang fra kl. 10.00.