Onsdag 29. november holder Sct. Georgsgildet i Randers traditionen tro Fredslysaften i Gildehuset, Møllestræde

Her kan man medbringer sit eget lys der så tændes med flammen fra Fredslyset, der ankommer tidligere på dagen med tog. Fredslyset er blevet tændt i Fødselsgrotten i Betlehem ved den flamme , som altid brænder der.

Fredslys traditionen opstod i Østrig i 1986. I flere lande bringes fredslyset ud i samarbejde mellem spejdere og Sct. Georgsgilderne.

Siden 1996 er det lykkedes at få Fredslyset bragt ud i Danmark og videre til Sverige, Norge og Finland. Grønland modtager det også – Fredslyset blev fredag den 10. november afsendt med Royal Artic Linie til Grønland.

Fredslys stafetten i Danmark udgår i ugen før 1.søndag i advent fra Roskilde og Aarhus..

I Randers bringer Sct. Georgsgildet Fredslyset ud til f.eks. hospitaler – plejehjem – kirker – krisecentret – arresten – Loger – væresteder og private hjem, så man de steder har mulighed for at tænde f.eks. adventskransen, alterlysene eller lign. med flammen fra Fredslyset.

Sct. Georgsgildet  modtager og videregiver Fredslyset uden nogen for politisk eller religiøs holdning, men som en gave. Aftenen starter kl. 19.00.