Lige nu bliver der lagt sidste hånd på isen, for at få den populære skøjtebane i gang fredag 1. december kl. 13.00

 

Og så går det løs, fortæller leder af Skøjtebanen og Underværket.

“December er altid helt vild. Og som isen er nu, er den helt perfekt. Vi er heldige med vejret”.

Lige nu slibes banen en sidste gang, inden banen åbner fredag og er klar til de 23.000 der hver sæson besøger skøjtebanen.

“Der bliver liv og glade dage, og det er både børn, unge og forældre og bedsteforældre, der kommer her”, fortæller Poul Jeberg.

Ved skøjtebanen kan man få slebet sine skøjter og leje af samme. Desuden kan man købe en puck, hvis man ønsker at spille hockey.

“Som isen er nu, skal den gerne holde en hel sæson – vi har i hvert fald aldrig måttet give op undervejs. Men selvfølgelig, hvis det bliver 20 grader, er det jo noget andet”, griner Poul Jeberg.

Men det gør det nu nok ikke – trods klimaændringerne.

Lidt regn og plusgrader kan ikke lukke skøjtebanen, så der skal skøjtes fra nu og frem til marts, hvor det hele bliver pakket ned igen.

Der er gang i skøjtebanen næsten døgnet rundt. Om formiddagen besøger alle skoler i Randers stedet og også daginstitutionerne gør brug af banen. Eftermiddag og aften er det de unge, der benytter stedet og i weekenden kommer bedsteforældre med deres børnebørn. Og der er plads til alle, siger Poul Jeberg.

“Der skal være plads til alle. Selvfølgelig er der altid nogle unge mennesker, der ikke kan opføre sig ordentlig. Men det er der jo alle steder. Vi har dog et samarbejde med Ungdomsskolens gadeteam, der holder øje med stedet. Så det plejer at foregå i god ro og orden”, siger han.

Poul Jeberg understreger dog at skøjtebanen ikke er et pasningstilbud, men mere et fritidstilbud for alle.

Cirka halvdelen af de skøjtende randrusianere ejer i dag deres egne skøjter – resten lejer dem på stedet.

Skøjtebanen åbner fredag 1. december kl. 13.00 på Jens Otto Krags Plads.