Masser af lovende ungdom på vej i randrusiansk boksning

Ledere og trænere i randrusiansk boksning og de randrusianske boksefans fik en julegave på forskud, da den ene af byens fire bokseklubber Combat Boxing, afviklede både diplom- og breddestævne i Fritidscentret, for stævnerne viste, at der er masser af grøde og talent i randrusiansk boksning.

Fem unge fik ved diplomstævnet point nok til en gratis startbog og er dermed klar til at komme i ”rigtig” kamp i den firkantede ring – evt. ved et Randers Atlet Club-stævne i det nye år, hvis ellers klubberne samarbejder om stævnet.

”Jo, der er boksere nok. De er godt nok unge. Men der er noget at bygge på,” konstaterede Combat-træner og stævnearrangør Johnny Jørgensen efter stævnet.

27 point giver diplom, og det klarede fem af de seks Randers-deltagere -blot 30 kg. tunge David Shepherd fra Combat fik således hele 35, mens klubkammeraten Trista Soele på 40 kg. fik 32 og overraskede træner Johnny Jørgensen.

”Han var helt fantastisk. Jeg vidste ikke, han havde så meget i sig, når han blev presset,” roste træneren efter stævnet.

32 point var der også til RAC’s blot 11-årige William Vestergaard på 43 kg, mens hans klubkammerat, den 18-årige sværvægter Nikolai Laust fik 28.

Det sidste diplom til Randers tilfaldt blot 10-årige Jasmin K. Klitgaard fra Randers Bokse- og Motionsklub på 37 kg, der fik 27 point.

Diplomstævnet omfattede hele 28 kampe, så der var noget at se til og se på i Fritidscentret, hvor man afslutningsvis afviklede breddestævne, hvor RAC og RBM var repræsenteret.

RAC’s letsværvægter Rasmus Kallesøe leverede en strålende indsats og bidrog til en hård og flot kamp mod Lucas Olesen fra Struer, der fik sejren med dommerstemmerne 2-1.

”Det var en kanonkamp. Flot boksning og en meget lige kamp. Sejren kunne lige så godt være gået til Rasmus,” roste Johnny Jørgensen efter stævnet, hvor Gabriel Skorupski med blot én kamp på bogen inden kampen i lørdags på tabte med alle tre dommerstemmer til Malik Jabor fra Jyden, Aalborg.

RAC havde også tilmeldt Lasse Virkus, Rasmus Rasmussen og Kasper Mørk til stævnet, men ingen af dem kom i kamp. De to sidstnævnte kunne ikke matches, og RAC-træner Søren Ahm trak Lasse Virkus ud af stævnet, da han var matchet mod Joe Joe Fahn fra Holstebro.

”Ham kender vi fra breddetræning, og der viste Fahn, han var for god til Lasse på nuværende tidspunkt, så der var ingen grund til at tage den kamp,” sagde træner Ahm, der forståeligt nok ikke ville overmatche sin unge bokser.


Fakta
Diplomboksning er en teknisk opvisning, hvor der aldrig må bokses på råstyrke, men udelukkende på teknik, og hvor det gælder om at få de højeste karakterer for sin indsats. Kampene bedømmes af tre dommere, der skiftevis bedømmer tre ting: 1) rene slag, 2)balance og fodarbejde og 3) parader og undvigelser.

Hver dommer har op til fem point at dele ud af pr. omgang. Maksimum er altså 45 point.

Et enkelt point gives for dårlig udførelse og fem point for det perfekte. Hvis den samlede sum efter kampen giver mindst 27 point, har bokseren opnået diplom og får man et gratis startbog fra Dansk Amatør Bokseunion til ”rigtige kampe”.