Det er blevet december og dermed tid til midtvejsvisninger på Randers EgnsTeaters Talentskole

Det sker 11. og 14. december, hvor eleverne fra de to linjer vil vise eksempler på efterårets arbejde.

Mandag 11. december kan man få sig en gratis teateroplevelse, når Skuespiller Grundforløb på Randers EgnsTeaters Talentskole giver deres midtvejsvisning. De 19 elever har i løbet af efteråret arbejdet med temaet ”Alderdom”. Eleverne, der er i alderen 17 – 28 år, har arbejdet med at have kroppe, der er præget af levet liv, og så har de hver især produceret en tekst til deres karakter, hvor de fortæller om deres liv som gamle.

Det er Tine Eibye fra Randers EgnsTeater, der ud over at være leder af Talentskolen underviser på talentskolens grundforløb. Hun fortæller, at som skuespiller er det afgørende for ens fremstilling af en karakter, at man kan træde ind i en anden fysik, end sin egen.
”Visningen giver et fint indtryk af, hvordan talentskolens grundhold har arbejdet med den del af skuespillerens håndværk, der handler om at skabe en interessant scenisk karakter. For det er ikke udelukkende replikkerne, der tegner en person. Kroppen og det fysiske udtryk er afgørende for troværdigheden af en rolle,” siger Tine Eibye, der kalder ”Alderdom” en kærlig, humoristisk og tankevækkende collage af tekst og musik.

Talenter der mødes
Når Talentlinjens ti elever går på scenen torsdag 14. december, handler det om mødet. Eller faktisk flere møder, fortæller Talentlinjens underviser Kirsti Kærn.

”Vi har haft fokus på relationsarbejdet på scenen. Det er blevet til fem forskellige fortællinger om møder, som eleverne selv har været med til at skabe. De små scener bliver sat sammen til en forestilling. Og nu, hvor det er tæt på jul, har vi passet dem ind i et nisse-univers for at lave en ramme, der giver arbejdet en form som forestilling,” fortæller Kirsti Kærn, der blev uddannet på Skuespillerskolen ved Århus Teater i 2000 og siden har arbejdet professionelt som både skuespiller og underviser i forskellige sammenhænge.

De to visninger kan oplevelse henholdsvis mandag 11. dec. og torsdag 14. dec. – begge dage klokken 20 på Randers EgnsTeater. Alle er velkommen, og det er ganske gratis. Man skal bare møde op. Præsentationerne varer ca. 45 minutter og efterfølgende byder Randers EgnsTeater på kaffe og julekager.


Randers EgnsTeaters Talentskole

  • Talentskolen blev oprettet i 2015 og er en del af Randers EgnsTeater.
  • I 2015 indviede Randers EgnsTeater Talentskolens faciliteter, der blandt andet består af en fuldt udstyret teatersal financieret af A.P Møller Fonden.
  • Talentskolen har tre linjer: Skuespiller Talentlinjen, Skuespiller Grundforløb og Dramatikerlinjen
  • Undervisningen er gratis og varetages af professionelle skuespillere, instruktører og dramaturger.
  • Forløbene begynder i oktober og afsluttes i maj året efter.
  • Talentskolen ledes af Tine Eibye fra Randers Egnsteater