Historien begyndte en mørk og stormfuld aften for 26 år siden, og De Nattergales ”The Julekalender” er i dag en elsket juleklassiker.

Årets juleudstilling på Museum Østjylland er en festlig iscenesættelse af rekvisitterne fra den ikoniske julekalender, og museet udstiller med stor stolthed de kendte genstande! Kom helt tæt på nissernes øltønde, Gertruds praktiske kjoler og selvfølgelig også Olufs elskede toilet, hvor han flittigt pustede grise op.

Den vestjyske humor og de sproglige finurligheder tog danskerne med storm i 1991, og Oluf, Benny, Fritz, Gammel Nok og de andre blev øjeblikkeligt populære figurer. Da muligheden kom for, at Museum Østjylland kunne udstille rekvisitterne fra ”The Julekalender”, var det en appelsin i turbanen.

Vi har været heldige at låne rekvisitterne fra Ringkøbing-Skjern Museum, der har sagerne i deres magasin. De ringede simpelthen for at høre, om vi ville låne dem. Det ville vi selvfølgelig rigtig gerne. Det er jo et stykke dansk kulturhistorie, ” fortæller tilrettelægger af juleudstillingen, Lisette Berg Andersen og tilføjer: ”Det er heller ikke hver dag, man får tilbudt at låne selveste juledronningen Gertrud Sands julepynt!

Lyt med da Bo Ørris besøgte Karen Dubery på Museum Østjylland til en uforglemmelig oplevelse hjemme hos Gertrud og Oluf Sand.

 

Alle er velkomne på Museum Østjylland og der er fri entre.