Disneys nye Star Wars film The Last Jedi, som er film nummer ni i et af verdens største franchises, får premiere i denne uge

Den nye Star Wars film The Last Jedi har verdenspremiere onsdag 13. december i Nordisk Film Biografer i Randers og kan naturligvis opleves i både 2D og 3D. På premieredagen samt den følgende weekend byder biografen på et par ekstra overraskelser for at give gæsterne den ultimative Star Wars oplevelse. Der vil være pyntet godt op med flotte Star Wars udstillinger, og alle dage vil både Stormtroopere og Jedier invadere biografen. I år har biografen forsøgt at genskabe scenen, hvor Luke Skywalker står på klippetoppen på den ø, hvor han har levet i eksil – vel at mærke i 1:1 skala. Desuden udstilles også en 1:1 kopi af den elskede robot R2D2.
Filmen Star Wars: The Last Jedi fortsætter handlingen fra Star Wars: The Force Awakens. Den unge Rey, den tidligere stormtrooper Finn og piloten Poe fortsætter her kampen mod Den Første Orden og den magtsyge Kylo Ren. Samtidig vender Luke Skywalker tilbage for at træne Rey i Jedi-riddernes ædle kunst.

Star Wars: The Last Jedi er det ottende kapitel i Star Wars-sagaen, der også består af de såkaldte spinoffs, hvor den næste planlagte film i 2018 bliver om Han Solos unge år.

Science fiction-filmen er instrueret af Rian Johnson, manden bag Looper, og har atter Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver og Oscar Isaac på rollelisten over for universets garvede navne Mark Hamill og den afdøde Carrie Fisher.

Mandag 18. december vises filmen i Level 7 med introduktion af Jacob Krogsøe, Randers Biblioteks filmekspert.

Fakta
Den første film i Star Wars-serien kom i 1977, og siden har filmene udviklet sig til en decideret franchise, der udover ni film også rummer adskillige computerspilbøger, legetøj og meget andet. Universet og historien blev grundlagt af George Lucas men blev i 2012 købt af Disney-koncernen, der planlægger at udgive adskillige nye film baseret på universet i nærmeste fremtid