I dag har Randers Realskole købt den store ejendom overfor på Fabersvej 1

Det har skolen meddelt på forældreintra. Aftalen er indgået med Randers Boligforening.

Bygningen har været sat til salg i en budrunde, og med hjælp fra forskellige faglige eksperter har skolen været heldige at gætte på den rigtige pris.

“På Randers Realskole har vi hele tiden fokus på at udvikle skolen for at kunne give den bedst mulige undervisning, at have så optimale rammer som muligt for at fremtidssikre vores stærke position som skole i lokalområdet. Vi har længe overvejet, hvordan vi kunne få skabt bedre plads til vores mange aktiviteter på skolen, og derfor var det helt oplagt at byde på denne flotte ejendom fra 1915, som er sund og i rigtig god stand”, skriver skoleleder Hans Myhrmann i meddelelsen.

Bygningen er samlet på 3.000 kvadratmeter, og den består af en høj og lys kælder, en stue-, 1.-, 2.- og 3. sal. Den giver skolen mulighed for at skabe mere albuerum på Fabers Allé, men samtidig også for på sigt at op­tage lidt flere elever, da der som bekendt er stor efterspørgsel til skolen på alle klassetrin.

“Den næste tid vil vi sammen med en rådgivende ingeniør, en arkitekt og forskellige medarbejderudvalg arbejde på højtryk for at finde ud af, hvordan vi bedst udnytter de mange nye kvadratmeter til alles bedste på de to matrikler”, lyder det fra skolelederen.

Der er dog ingen tvivl om, at denne markante historiske bygning, dens indretning og umiddelbare nærhed til Fabers Allé 3, bliver et optimalt afsæt for skolen fremadrettet.

“Vi glæder os til at arbejde videre med dette spændende projekt, og vi vil løbende informere skolens forældre og elever om udviklingen. På et tidspunkt vil der også blive mulighed for at bese bygningen”.

Randers Realskole overtage ejendommen 1. april.