Spraglenissen Sybille har været på sit årlige besøg på børneafdelingen på Regionshospitalet Randers

Og som altid var børnenes øjne så store som tekopper, når hun trådte ind af døren. I en tid med sygdom er det et dejligt at bræk for børnene at få besøg af en nisse her op til jul.

For 14. gang kom Sybille – alias Nijole Franck – med tøjdyr doneret af Randers Regnskov. “Det er jo efterhånden blevet en tradition – jeg elsker børn, og gør meget for dem dels gennem “Børnenes sag” også”, fortæller Nijole Franck.

Det er hårdt at være indlagt, især hvis man er barn og har ondt. Derfor er det et godt afbræk for børnene at på besøg af Sybille. “Der er jo mange ting her i julen, som børnene måske går glip af – men jeg er sikker på de stadig får kalendergaver eller adventsgaver, og så skal de da også have besøg af nissen. Nissen er et lyspunkt for dem i en hverdag med snak om sygdom”, siger Nijole Franck.

“Så har de også noget, de kan fortælle deres venner eller familier om i julen, når de kommer hjem. Og så kan de måske også genkende mig, når jeg går rundt nede i byen. Og for de små på neonatalafdelingen kan deres forældre fortælle dem, når de bliver større, at de har haft besøg af lige netop denne nisse, når de møder mig i byen”.

Nijole Franck synes ikke det er rigtig jul, før hun har været på besøg på børneafdelingen, siger hun. Det er også derfor Regnskoven bliver ved med at give tøjdyr til børnene – ellers er det ikke rigtig jul.

Caroline på 13 måneder er en af de indlagte børn, der fik besøg af nissen. Hun lider af astmatisk bronkitis og er inde til tjek. Hun var meget glad for besøget, og mor Sofie fik da også foreviget øjeblikket på sin mobiltelefon. Caroline tog glad imod den bamse hun fik af Sybille og var slet ikke mut ved situationen.

En anden, der fik besøg, var kun otte uger gamle Christopher. Han har bøvl med maven og afventer yderligere undersøgelser. Men forhåbentlig skal han hjem til jul, fortalte hans mor Louise. De kommer fra Assentoft. Han så ikke selv tøjdyret, da han havde travlt med at spise fra sin mors bryst.

Og så var der smilende Sofia på fire år. Hun havde ægte nissetøj på. Originalt kostume fra 70´erne. Hun brugte ventetiden på hospitalet til at tegne, og lyste op i et stort smil, da Sybille kom ind i lokalet. Hun var meget benovet, og der er ingen tvivl om, at det var dagens højdepunkt. “Det er da dejligt”, sagde hendes mor Line. “I går havde vi besøg af en klovn. Jeg synes, det er dejligt for børnene, at de får opmærksomhed”, sagde hun.

Sofia skal også hjem til jul – hun er inde nogle dage for forstoppelse.

Otte måneder gamle Lukas har også problemer med maven efter hans mor blev syg, kunne han ikke længere amme og måtte have grød. Det var for meget for den lille fyr, og han er nu på hospitalet. Mor Nanna håber dog, at selvom de har været på sygehuset siden 22. november begge to, kan de komme hjem og fejre jul.