15.000 kr. til vinderen af stort fodboldstævne i Ulvehøjhallen

20 hold fra hele Danmark er med i Ulvehøjhallen lørdag den 23. december, når Anders Hedeager præsenterer et indefodboldstævne af de sjældne på disse kanter.

Det drejer sig om et stort indendørs herreseniorstævne, der er et af mange kvalifikationsstævner til DM, de såkaldte GPM-stævner, der afholdes rundt i hele Danmark fra november til januar, mens DM spilles 20. januar i Grenå Idrætscenter.

Stævnet i Ulvehøjhallen vil iflg. Hedeager være et af de største stævner af sin slags. Alt i alt er der en præmiesum på 28.000 kroner, hvoraf de 15.000 går til vinderholdet.

Hedeager var på sponsorjagt i sidste måned, og det blev en succes. ”Hovedsponsor på stævnet er det randrusianske gardinfirma Gardin Nyt – deraf stævnet hedder Gardin Nyt Cup,” siger Hedeager, der har 15 andre virksomheder fra Randers og omegn på sponsorvognen.

”Uden deres støtte var det umuligt at stable dette arrangement på benene’, siger stævnearrangør Hedeager.

Der er lagt op til en spændende fodbolddag i Ulvehøjhallen med nogle af landets allerbedste indendørs fodboldspillere. Som en understregning af, at netop dette stævne er et af de største af sin slags, vil det af firmaet TifoSport blive live-streamet direkte til seere i hele landet. Desuden vil det være muligt at oddse på stævnet hos Bet25.dk.

Flere kendte navne
Der er tilmeldt i alt 20 hold fra hele Danmark.

Blandt dem Kvix, som hovedsagligt består af spillere fra Thisted FC, der ved vinterpausen overraskende, men utrolig flot, ligger nummer to i 1. division. Kvix vandt sidste sæsons rangliste med rekorden for flest point i DM’s historie. På holdkortet findes flere kendte navne fra Thisted FC, bl.a. nr. to 2 på 1. divisions topscoreliste Mikkel Agger.

På deltagerlisten findes også denne sæsons nye storhold LB Ejendomme, der er en af favoritterne til DM-titlen. Holdet er startet sæsonen som lyn og torden og er pt. nummer 1 på GPM-ranglisten. Holdet er et meget komplet hold med dygtige indendørs spillere fra Viborg FF og Fredericia.

Man må heller ikke glemme det bundrutinerede hold fra Hobro-egnen – Hobro Apotek/Grønlundgruppen. De første navne, der springer i øjnene, er de legendariske brødre Peter og Martin Thomsen, der begge i en menneskealder har været med i toppen af dansk indendørs fodbold. Holdet består desuden af John Dyring (Skive IK) samt lidt yngre kræfter, som eksempel brødrene Frederik og Christian Hoe begge med en fortid i randrusiansk fodbold.

Flere lokale hold fra Allingåbro/Vivild/Nørager/Auning-kanten – Gl. Estrup Gartneri, Mitech og Fisker Byg – er også tilmeldt. Det er alle hold, der på en god dag kan drille de helt store hold.

Stævnet starter 9.00 og er færdig kl. 18.00. Der er gratis adgang for publikum.

Fisker holder foredrag
På stævnedagen vil der være et stort VIP-arrangement, hvortil alle stævnets sponsorer er inviteret. Her vil den tidligere indendørs profil og nuværende Brøndby-spiller Kasper Fisker holde foredrag om livet som professionel fodboldspiller.

Ligeledes vil stifteren af Indefodbold.dk (DM) Nikolaj Søjmark kigge forbi, og fortælle om hele strukturen og vejen til DM.


Fire spillere på banen
GPM reglerne: Der er fire spillere på banen af gangen, og heraf skal den ene altid befinde sig på modstanderens banehalvdel. Det vil sige, at man i angreb altid er fire mod tre. Samtidig må målmanden ikke tage bolden med hænderne. Spilletiden pr. kamp vil være syv minutter.

Til disse kvalifikationsstævner kæmper holdene både om pengepræmier, men også om point til en rangliste, som bliver ajourført hver uge.

Ranglisten afgør holdene, der får lov at deltage til selve DM-stævnet. De otte hold, der i ugen op til DM har flest point, skal til DM sammen med de forsvarende DM- vindere samt et hold, der får tildelt et wildcard.

I sidste ende kæmper således 10 hold om DM-titlen. De nuværende mestre hedder Grafisk ID og er spillere fra Vivild IF krydret med lidt folk udefra – blandt andet et par 1. divisionsspillere i form af Simon Riis (Brabrand IF) og Anders Holvad (FC Fredericia).