En skole er også en arbejdsplads. På Grønhøjskolen er det endda en meget rummelig arbejdsplads, hvor der også er tænkt på at gøre plads til borgere på kanten af arbejdsmarkedet

På den lokale folkeskole i Øster Tørslev er de faktisk så gode til at tage socialt ansvar, at de onsdag eftermiddag den 13. december fik overrakt kommunens CSR-pris.

Randers Kommune har et erklæret mål om at hylde de virksomheder og arbejdspladser, der udviser rummelighed i forhold til ledige, der har brug for en ekstra hånd for at komme ind på arbejdsmarkedet. Handicap, nedslidning og sociale problemer betyder nemlig ikke nødvendigvis at man ikke kan passe et arbejde, hvis ellers arbejdsmarkedet er tilpasset og rummeligt.

Praktikanter i arbejdsprøvning, flygtninge i jobtræning og ansatte i fleksjob kan give god mening for både virksomheden, samfundet og den ansatte. Det har de også fundet ud af på Grønhøjskolen, som har beskrevet i sin personalepolitik, at der skal være plads til mangfoldighed i medarbejderstaben.
”Andet vil simpelthen ikke give mening. Som folkeskole skal vi arbejder med rummelighed i forhold til eleverne, så selvfølgelig skal vi også arbejde med det i forhold til vores ansatte, ” siger skoleleder Peter Sabroe.

Grønhøjskolen har derfor indgået en aftale med Jobcenter Randers om løbende at have praktikanter i jobtræning og afklaringsforhold. Skolen har også ansat medarbejde i fleksjob og indgår konkrete aftaler i øvrigt med praktikanter og ansatte om individuelle forhold, så der er plads til en rummelig arbejdsstyrke. Blandt andet på den baggrund modtog skolen kommunes CSR-pris.
”Jeg stolt over, at vi har modtaget prisen, og siger straks tak til både personale og elever for at det kan lade sig gøre. Det er hele skolens fortjeneste. Alle er gode til at tage godt imod nye ansigter, også selv om det er en person, der kun skal være her i kort tid. Hele personalet og skolens elever kan også være stolte,” udtaler Peter Sabroe.

Ved prisoverrækkelsen var der derfor også inviteret elever med fra SFO’en og skolens elevråd, ligesom de ansatte naturligvis var inviteret med for at fejre begivenheden.