Randers Kommune og VIA University College har i denne uge indgået en ny partnerskabsaftale, der skal styrke uddannelsesmulighederne i byen – bl.a. med lanceringen i sommeren 2018 af en uddannelsesstation for læreruddannelsen. Aftalen rummer initiativer til gavn for studerende, medarbejdere og borgere i Randers

 

“Det er en væsentlig aftale. Nu vil endnu flere unge kunne finde relevante uddannelsestilbud i Randers. Studiemiljøet her bliver endnu stærkere, ligesom vi med aftalen får en række gode muligheder for at tilbyde kompetenceudvikling for en række af vores medarbejdere – for blot at pege på nogle af de gode elementer i aftalen,” siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, Randers Kommune

Direktør i VIA Pædagogik & Samfund, Erik Hygum, glæder sig over, at samarbejdet mellem Randers Kommune og VIA nu bliver styrket.

“Aftalen betyder, at vi sammen kan udvikle uddannelser, der er så relevante og tæt på praksis som muligt. I VIA ønsker vi at skabe et godt studiemiljø med gode muligheder for vores studerende om praktik samt at skabe et tættere samarbejde om udvikling af civilsamfundet – på tværs af sektorer,” siger Erik Hygum.

Ud over udvikling og etablering af nye uddannelser i Randers indeholder aftalen en række andre initiativer. Det er for eksempel at bistå i udviklingen af en rekrutterings- og kompetenceudviklingsstrategi for medarbejdere i Randers Kommune, samt et styrket samarbejde om praktikpladser. Samarbejdet om en rekrutterings – og kompetenceudviklingsstrategi skal bidrage til, at Randers Kommune og alle dens virksomheder får lettere ved at rekruttere kvalificeret arbejdskraft inden for de fagområder, som VIA udbyder, og at medarbejderne kan få relevant opkvalificering. Et styrket samarbejde om praksis i uddannelserne betyder, at studerende og medarbejdere fremover får flere samarbejdsrelationer og fælles læringsrum.