Randers FC kan se frem til spændende og nervepirrende forår

Efteråret 2017 har ikke været så godt som håbet og ventet for den randrusianske fodboldoverbygning Randers FC, der er i fare for – for tredje gang siden stiftelsen i 2003 – at måtte tage turen ned i landets næstbedste række.

Med blot sølle 14 point efter 19 kampe er Randers FC placeret sidst i ligaen med to og fire point op til de foranliggende henholdsvis Helsingør og Lyngby.

Helt anderledes
Med de gammeldags op- og nedrykningsregler var det til at overskue, men den nye struktur har gjort det helt anderledes at være bundhold.

Nr. 1-6 i ligaen efter sidste runde i grundspillet spiller videre om det danske mesterskab og øvrige topplaceringer.
Nr. syv til 14 skal ud i nedrykningskampe med nr. 7-10-11-14 i den ene pulje og nr. 8-9-12-13 i den anden.

Havde det været slut med grundspillet nu, ville Randers FC havne i en pulje med AaB, Silkeborg og AGF, mens den anden pulje ville bestå af OB, Sønderjyske, Lyngby og Helsingør.

Nr. 1-2 i begge nedrykningspuljer dribler udenom al snak om nedrykning til 1. division, mens nr. 3 og 4 i puljerne kan komme i alvorlige vanskeligheder, så set med randrusianske øjne ville det være lykken at slutte som vinder eller nr. to i nedrykningsspillets puljer, men det kan godt blive mere end svært, for point fra grundspillet tages med over i nedrykningsspillet, og med den ovenfor nævnte eventuelle pulje med Randers FC-deltagelse ville det betyde, at AaB kommer over med 26 point, Silkeborg med 20, AGF med 19 og Randers FC med 14 – altså skal Randers FC som minimum vinde to kampe mere end Silkeborg i de sidste syv grundspilskampe for at komme væk fra tredje- og fjerdepladsen i puljen.

Alt kan lade sig gøre i fodbold, men den beskedne pointsum i efteråret kan koste dyrt i den sidste ende, men heldigvis er der endnu 21 point at spille om, så man kan blot håbe, Randers FC kommer godt ud af starthullerne i februar, hvor tre af de fire kampe gerne skulle give ni point. Der er forårspremiere ude mod FC København, og derefter kommer så de tre kampe, der kan afgøre det hele – hjemme mod Hobro IK, ude mod AC Horsens og hjemme mod Helsingør. Ni point her, og det hele måske lidt lysere ud inden de sidste tre runder hjemme mod FC Nordsjælland, ude mod AaB og endelig i sidste runde hjemme mod OB.

Hvis det havde været slut nu…..
Nedrykningspiuljerne, hvis det havde været slut med grundspillet nu:

Pulje 1 (ligaens nr. 7-10-11-14).
AaB            26
Silkeborg    20
AGF            19
Randers FC 14

Pulje 2 (ligaens nr. 8-9-12-13)
OB               25
Sønderjyske 21
Lyngby        18
Helsingør     16

Efter de seks kampe i nedrykningspuljen mødes nr. 3 i pulje 1 mod nr. 4 i pulje 2 og nr. 4 i pulje 1 mod nr. tre i pulje 2.

De to tabere mødes ude og hjemme, og den samlede taber rykker direkte ned i 1. division, mens vinderen skal ud i endnu en overlevelseskamp – mod nr. 2 fra 1. division.

Vinderne af de to kampe på kryds af tredje- og fjerdepladsen i nedrykningspuljerne mødes ude og hjemme, og vinderen her er fri af al snak om nedrykning, mens taberen skal ud i en kvalifikationskamp mod nr. 3 fra 1. division.