Hvert år når vinteren er på sit højeste, varmes der op med heavy rock – førhen på Von Hatten, nu i Turbinen

Lørdag 10. februar skal der headbanges til den hårdeste rock i Randers. Midwinter Meltdown er en årlig tilbagevendende begivenhed – som nu er flyttet til Turbinen.

Billetsalget er gået i gang og for knap 200 kroner kan man få heavyrock fra ikke mindre end seks bands, der er garanter for den hårdeste rock. Det er Evil Invaders, The Sixpounder, Livløs, Embryo, Ghost Iris og Fears Unfolding.

I år er det 14. gang at der er Midwinter Meltdown og med nok det mest ambitiøse

program til dato. Headliner acts er to internationale navne Evil Invaders og The Sixpounder som nok skal få festivallen på kogepunktet.

Evil Invaders spiller sin old school Party Thrash med milimeter thigthed og et tempo der kræver publikums tilstedeværelse helt oppe i pitten.

The Sixpounders Metal-mix vil tilgodese de fleste metalheads fra voldsomt til følsomt og til explotioner. Festivallens lokale headliner er Randers egne stonerrockere Embryosom helt sikkert i vanlig stil vil give en tur rundt i deres helt eget unikke univers. Livløs som efterhånden er ved at være et af de største upcomming navne i Danmark. Ghost Iris er et spændende nyt bands som allerede turnerer i udlandet, og ikke mindst i Østen, og giver deres helt egen fusion Metal . Fears Unfolding får æren af at sparke festivallen godt i gang, og giver en gang old school heavy metal.

Historie
Midwinter Meltdown er en en-dags musikfestival i Randers, som har kørt en gang årligt siden 2005 og efterhånden virkelig har fået fodfæste i Danmark.

Formålet har fra starten været at fremme kendskabet og interessen for undergrunds- og live-musik, primært genrer indenfor heavy metal, og ikke mindst at fremme den lokale musik. Midwinter Meltdown søger derfor også at præsentere et varieret program – gerne med flere lokale bands.

Metal-musik præsenterer sig bedst i store lokaler med højt til loft og plads til lyd, lys og sceneshow. Turbinen er det nye spillested i Randers og har de perfekte forhold det og rammer for en god festival, og Midwinter Meltdown er utrolig glade for det nye samarbejde med Turbinen.

Randers er nu på det danske landskort som en by, der tør støtte undergrundsmusikken, og ikke mindst støtte en musikgenre som heavy metal, der næsten totalt ignoreres af radio og TV.

Midwinter Meltdown er med til at give unge en kvalitetsoplevelse med musikken, og er samtidig en portal, hvor græsrødderne kan møde de professionelle.

Festivalen er non-profit og køres udelukkende af frivillige, skulle der være et lille overskud vil det automatisk blive overført til næste års event. Hele samarbejdet  kan kun lade sig gøre pga. Café Von Hatten og økonomisk støtte fra Randers Kommune.

Arrangører er Popshit Records, Turbinen og Café Von Hatten .