Kurt kommer forbi Nadia Nadim, Danmarks fodbold-darling med rødder i Hadsten. Randers var i øvrigt den første danske by, som Nadia stiftede bekendtskab med da de kom til Danmark

Fodboldspilleren, er netop kåret som Årets Dansker af Berlingske. En fornem pris til kvinden, der var med til at gøre Danmark til EM-sølvvindere sidste sommer.

Nadia er en travl kvinde. Foruden at være professionel fodboldspiller – tidligere to år i USA – nu i Manchester City er ved at gøre sine studier til læge færdig. Familien, der består af mor og fem søstre flygtede for 17 år siden fra krigens rædsler i Afghanistan. Familien troede, at de var nået til England, men det var Randers. Her blev de sat af lastbilen. Det var en påskemorgen. En rar politimand forsynede familien med et tiltrængt morgenmåltid, inden de blev kørt videre til Gug i Nordjylland

Mød Årets Dansker Nadia Nadim i Kurt kommer Forbi på Radio Alfa lørdag 6. januar kl. 11.