Stor ros til Malte Larsen, folketingskandidat for socialdemokraterne, for hans kritik af, at statsministerens nytårstale reelt kun handlede om et spor: nemlig om integration/ om folk med anden hudfarve end statsministeren selv.

I sit indlæg udviser Larsen rosværdig god forståelse for velfærd og uddannelse. Ja alt i alt virker det til, at Malte Larsen har god menneskelig forståelse og empati.

Underligt nok er det meget lidt Malte Larsen forholder sig til nytårstalens eneste emne, og derfor vil jeg stille hr. Larsen et opfølgende spørgsmål: Hvad mener socialdemokraten Malte Larsen om, at hans landsmoder Mette Frederiksen ikke mener, at Danmark kan tage i mod 500 af de mest udsatte flygtninge i verdensfællesskabet – de såkaldte FN-kvoteflygtninge?

Jeg vil tillige kort citere et vers fra den socialistiske sang Internationale:

”Vågn til kamp af jeres dvale
til den allersidste dyst
og internationale
slå bro fra kyst til kyst”

Kære Malte Larsen! Med udgangspunkt i citerede socialistiske slagsangs omkvæd spørger jeg dig omkring dit partis politik: Er der stadigvæk noget der hedder international solidaritet? Eller bør internationale omskrives til nationale ved næste års 1. maj møder?

 

 

Mogens Nyholm
Byrådsmedlem
Radikale Venstre