Tirsdag 23. januar kl. 19.00 i Ålum Forsamlingshus fortæller Kasper Pedersen fra Læger Uden Grænser om hverdagen i felten

Der bliver noget at reflektere over og ikke mindst diskutere efter det tænkevækkende foredrag som Kasper leverer. Publikum skal høre om hvordan hverdagen udspiller sig i et krigshærget miljø, hvor han som læge, uden ret mange muligheder og ressourcer, skal forsøge at redde menneskeliv i ordets bogstaveligste forstand.

Mange spørgsmål – ingen svar
Hvordan er det, på det personlige plan, at stå med en lægefaglig kollega og diskutere et menneskes muligheder for at overleve og hvad strategien skal være for at det kan lade gøre – for i næste sekund at fortsætte diskussionen liggende på gulvet – fordi han og kollegaen har været nødt til at smide sig fladt på maven i ørkenstøvet i den primitive klinik, fordi fjenden er tæt på og de skarpe maskinpistolkugler flyver dem om ørerne?

Hvordan bevarer man roen og sig selv mentalt intakt, når man i dage- eller ugevis har behandlet mennesker, kvinder og børn, som har svære skader, både fysiske og mentale, men man har kun de mest basale muligheder for at hjælpe – langt fra hvad et dansk hospital kan tilbyde?

Hvordan er det at arbejde for en organisation som læger uden grænser og at have andre til at vælge “grænsen” for sig?  Kan han være sikker på, at organisationen “Læger uden grænser” har valgt den “rigtige” side af grænsen, for der er vel altid en eller flere grænser i en konflikt.

Der er tilmelding til Ghita på  SMS 2493 8085,  huske at skriv antal personer I møder op. Entre betales ved indgangen. Kaffe, kage, øl og vand kan købes i pausen.