Lørdag 10. marts åbnes dørene til hygge for socialt udsatte, ensomme og ældre i Randers. Det foregår i lokaler hos Randers FC, og der er også mulighed for kørsel til og fra festen

 

I oktober 2017 arrangerede Mette Pedersen en fest for udsatte og hjemløse i Randers. Det blev en stor succes, hvor cirka 50 personer mødte op. Og nu er Mette Pedersen klar til at gentage succesen.

“Festen i oktober var uden sammenligning. De personer, der kom, fik tøj, mad, fodbehandling, klipning og dejlig musik. Aldrig har jeg oplevet så megen glæde, så meget hjertevarme, og mennesker i alle sociale lag der skabte en virkelig vidunderlig dag,” fortæller Mette Pedersen.

Udover festen i oktober har Mette Pedersen også tidligere holdt juletræsfest for udsatte børnefamilier to år i træk.

“Men jeg syntes, at der manglede noget for voksne og for de ensomme. Og det skulle være i hverdagen – ikke kun i julen,” fortæller hun.

At være socialt udsat og ensom er ofte et hårdt liv, der kan indeholde en lang række forskellige problemstillinger.

“Det der går igen er, at man har brug for fællesskabsfølelsen, og det vil vi forsøge at give. Vi vil skabe grobund for en mindeværdig dag for deltagerne og vise, at der er plads til alle, og at vi står sammen,” siger Mette Pedersen, som allerede ved, at det absolut ikke bliver sidste gang, hun planlægger et lignende arrangement.

 

Plads til alle

“Det er vigtigt for mig, at folk ved, at den slags arrangementer findes og vise, at her i Randers står vi sammen. Der sidder så mange ensomme rundt omkring i kommunen, som har brug for at komme ud og få lidt netværk, og de skal have muligheden for at komme her og møde andre mennesker, som måske er i samme båd,” siger Mette, som glæder sig til at tage imod de forhåbentlig mange deltagere 10. marts.

Der er ikke nogle krav, der skal være opfyldt for at deltage i festen.

“Hvis man selv føler, at man hører til i målgruppen, så er man meget velkommen. Vi hverken dømmer eller vurderer dem, der gerne vil deltage,” forklarer Mette og fortsætter:

”Så hvis du har lyst til at komme og hygge sammen med os, spise noget god mad, høre stille og rolig musik, spille spil og snakke med andre – så kom endelig. Der er plads til alle.”

Festen begynder klokken 13.00 og foregår hos Randers FC på Viborgvej. Arrangementet er gratis, og der er ovenikøbet mulighed for, at man kan blive hentet og kørt hjem igen.

Fårup rute- og turistbusser v/ Klaus Busch har nemlig doneret transport på dagen.

 

Stor opbakning

Mette erkender glædeligt, at der aldrig har været mangel på donationer til de fester, hun har stablet på benene. Der har altid været stor opbakning fra både virksomheder og privatpersoner i Randers, som har været meget villige til at donere både mad, drikkevarer og arbejdskraft.

“Jeg havde ikke kunnet gøre det her uden “Fabrikken MakerSpace”,” siger Mette og fortsætter:

“De har et stort netværk, som har hjulpet meget i processen med at stable disse arrangementer på benene. Jeg vil også gerne sige et stort tak til Shell Råsted ved Magnus Madsen, Bistroteket, Jesper Christensen fra Hornbæk bageri, Randers FC og Ulrik Bøgelund fra Meny. Og tusind tak til alle de privatpersoner, som har tilbudt deres arbejdskraft og kommer og laver suppe på dagen.


Hvis man har lyst til at deltage i festen, kan man ringe til Mette Pedersen på 26179461 eller sende en mail på mettemio@live.dk for at tilmelde sig