Der er flere scenearier omkring en ny placering for busterminalen – disse scenearier blev behandlet på byrådsmødet mandag 29. januar

 

En af de helt store spørgsmål var om ikke det er på tide at man forbinder busserne og jernbanen, og derfor er politikerne også varme på at en ny placering af busserne kan være på Gasværksgrunden.

Bjarne Overmark fra Beboerlisten, hilste den fortsatte diskussion velkommen og ser frem til at der nu kan tages en beslutning om den fremtidige placering af busterminalen.

Men der er stadig lang vej. Der er både plusser og minusser ved at placere busserne ved Gasværksgrunden og politikerne skal nøje overveje hvilke beslutninger, der træffes.

“Vi skal tænke på den generation, der kommer efter os”, sagde Mogens Nyholm fra de radikale.

Henning Jensen Nyhuus (S) pointerede, at der hvert år er to millioner, der er i berøring med busserne i Randers, og mange har svært ved at se busterminalen flyttet.

“Men vigtigst af alt er, at holde de blå og gule busser sammen”, sagde han.

Han ser dog gerne at man kigger på et scenarie, hvor ikke de blå busser optager plads, når de ikke er i rute, hvis busterminalen ikke flyttes.

Desuden mente han også, at man skulle kigge på Shell-grunden som en mulig løsning til udvidelse af busterminalen.

“Hvis ikke de vil sælge må vi kigge på en eksproprieringsmulighed”, sagde Henning Jensen Nyhuus.

Men busterminalen ligger lige nu i vejen for den langsigtede plan, der er med” Byen til vandet”, og derfor mener flere, at man skal i dialog med banedanmark og DSB om en mulig forankring omkring Gasværksgrunden og hele området ved banegården. Banedanmark er netop nu ved at se på, hvordan man kan udvide, flytte eller modernisere banegården i Randers.

Hvis man vælger Gasværksgrunden skal der også kigges på, hvor man så kan placere de mange p-pladser, der flittigt bliver brugt, af de der arbejder i midtbyen – hvad enten det bliver et p-hus eller noget helt andet, sagde Frank Nørgaard (DF).

Claus Omann Jensen (V) ser både Gasværksgrunden og den nuværende placering som særdeles vigtige for midtbyen og for projektet “Byen til vandet”, og det er netop i hans udvalg – Uviklingsudvalget – at sagen nu er sendt tilbage til yderligere drøftelse.

Men sagen kommer løbende tilbage til Byrådet til yderligere forhandlinger.