Rasmus Rasmussen bokser ved klubstævne – og derefter er boksefremtiden uvis

Randers Atlet Clubs letweltervægter Rasmus Rasmussen havde håbet at komme i finalen om de jyske mesterskaber, der i weekenden blev afviklet i Vejle, da det JM kunne være hans sidste mesterskabsdeltagelse.

Den drøm blev ikke opfyldt, for tre af de fem sidedommere gav sejren til den lokale ukrainer Modestas Zmuidina, som Rasmus ellers havde besejret to gange inden JM-mødet i Vejle.

At det kan være slut med Rasmus som mesterskabsdeltager hænger sammen med, at han i nærmeste fremtid skal vænne sig til en helt anden rolle, idet han så går fra lussingernes holdeplads i den firkantede ring til puslebordet og bleskift med den datter, Rasmus og Agnete bliver forældre til i denne uge.

”Det er stort. Og nu må vi se, om der til næste sæson er tid til boksning,” siger Rasmus, der stiller op ved RAC-stævnet i marts og ikke helt kan slippe boksningen.

”Men om det bliver som aktiv er nok tvivlsomt. Måske kan jeg i stedet give en hånd med til træningen,” siger Rasmus, der følte sig næsten sikker på at have vundet kampen ved JM i weekenden.

”Jeg forstod det ikke helt, da han fik sejren. Jeg mener, jeg vandt den kamp, og der var mange andre af samme mening, for jeg mener, jeg vandt to af de tre omgange, og jeg var slet ikke så mærket som i de første to kampe mod ham. Da var jeg både gul og blå i ansigtet. Efter kampen i fredags havde jeg kun lidt hævede ører,” fortæller Rasmus, der var i forrygende træning.

”For op til JM havde jeg trænet hårdt og svømmet, så jeg var i glimrende form. Og da det hele var slut, slog det mig, om jeg måske skulle have givet den et gear mere, for jeg havde kræfter i behold. Jeg var slet ikke så fysisk smadret som i de første to kampe mod ham,” siger Rasmus om kampene mod ukraineren, der senere tabte til finalen til sidste års mester, Frederik Lundgaard Jensen fra Pandrup.

Rasmus var ikke alene om at have opfattelsen af, at Vejle-bokseren blev favoriseret på hjemmebanen.

RAC-formand Hans Olav Christensen var ikke i tvivl.: ”Det var en foræring. Rasmus vandt den kamp….!”