Til juni kan en af verdens store, sjældne stemmer opleves i Randers. Art Garfunkel gæster landet med to koncerter – den på Værket og en i Koncerthuset i København.

 

“I’m captivated by my new show. I love it so much.” Sådan omtaler Art Garfunkel selv sit nyeste show i et interview med the Rolling Stone Magazine.

Netop dét show kan opleves, når den amerikanske sanger til sommer besøger Værket. Han vil fremføre sin årelange karriere i retrospektiv med både hits fra succes-duoen Simon & Garfunkel og fra sin solokarriere, krydret med elementer fra en nyligt udgivet selvbiografi.

Arthur ’Art’ Garfunkel har skrevet sig ind i musikhistorien både med soloalbums og som den ene halvdel af Simon & Garfunkel. Det er blandt andet hits som ’The Sound of Silence’ fra 1965 og ’Bridge over Troubled Water’ fra 1970, der har været skyld i top placeringer verden over, flere Grammy Awards og en plads i the Rock & Roll Hall of Fame.

Den talentfulde sanger har gentagne gange bevist, at han også har evner som skuespiller. Siden 1970 har han optrådt i flere spillefilm, og gjorde sig særligt bemærket i Mike Nichols klassiker ’Carnal Knowledge’ (’Kødets Lyst’), hvor Art Garfunkel spiller overfor Jack Nicholson og Ann-Margret. Hans præstation blev nomineret til en Golden Globe.

 

Blandt verdens bedste

Allerede i en alder af fem år gik det op for Garfunkel, at han kunne synge og havde en helt speciel stemme. Senere i skoletiden mødte han Paul Simon, som skulle vise sig at blive hans musikalske makker og ven i en årrække.

Sammen kaldte de sig Simon og Garfunkel og blev en af 60’ernes mest succesfulde og bedst sælgende grupper. Ikonerne kastede hits af sig som ’The Sound of Silence’ og ’Mrs. Robinson’. Gruppens sidste studiealbum ’Bridge over Troubled Water’ fra 1970 blev verdens absolut bedst sælgende album. Den titel bar albummet i 12 år, hvor den blev givet videre til Michael Jacksons udgivelse ’Thriller’. Udover titelsangen blev også ’The Boxer’ fra samme album et kæmpehit.

Art Garfunkel med de kendetegnende krøller blev anerkendt for sin ikoniske stemme, som siden er blevet hørt verden over.

 

Alene med musikken og naturen

Simon & Garfunkel kunne skabe musikalsk magi sammen og er blevet hædret med priser og topplaceringer – men de havde et til tider turbulent forhold. Det var også skyld i deres brud i 1970. Siden har begge stjerner haft en succesfuld solokarriere.

Art Garfunkel udgav sit første soloalbum ’Angel Clare’ i 1973 med hittet ’All I Know’. Siden er adskillige udgivelser kommet fra hans hånd, blandt andet 1979-albummet ’Fate for Breakfast’ med kæmpehittet ’Bright Eyes’.

Sideløbende med musikken begyndte Garfunkel i 80’erne at vandre. De lange gåture startede i Japan, senere gik han tværs over USA og senere Europa. Med sig havde han en walkman og en notesbog. Bogen blev fyldt med små bidder fra hans liv, tanker, små digte og andet, der undervejs faldt ham ind.

Uden det var formålet, endte tekstbidderne med at danne rammerne om en selvbiografi, som udkom september 2017. Når den ikoniske sanger gæster Danmark, vil han flette dele og detaljer fra bogen ind i koncerten.

 

—–

 

Art Garfunkel & Band spiller den 10. juni på Værket i Randers og den 12. juni i Koncerthuset, København.
Billetsalget starter onsdag 7. februar klokken 10.