Juniorkører blev ”Årets sportsnavn”

En ung mand på bare 16 år, moto-cross-køreren Mikkel Haarup født og opvokset i Silkeborg, hvor han havde bopæl indtil flytningen til et belgisk motocross-team, men aktiv for Randers Motor Sport gav alle andre i randrusiansk idræt baghjul, da han ved Randers Kommunes Sportsfest 2017 løb med titlen ”Årets sportsnavn” og den kontante gevinst på 20.000 kroner.

Baggrunden for at vælge Mikkel – valget foretaget af Sparekassen Kronjylland og Randers Amtsavis – var hans flotte internationale junior-resultater ude i den store verden.

I kampen om de 20.000 kr. kørte han fra Randers Cheerleaders danske holdmestre, årgangssvømmeren Thor Brunsgaard fra Swim Team Neptun og Randers HH-spilleren Christian Olesen, der var de tre andre nominerede.

16-årige Mikkel snuppede hele fem mesterskabsmedaljer i 2017, bl.a. VM-guld for hold og VM-sølv individuelt. Ved EM blev det til de samme fremragende resultater, og den femte og sidste mesterskabsmedalje kom så ved DM.

Mikkel Haarup deltog ikke i festen, der havde samlet godt 300 deltagere.

Mikkel kørte nemlig i weekenden i Italien, hvorfor træneren i Randers Motor Sport, Mikkel Caprani, der også er tidligere landstræner – og medlem af Wall of Fame-kredsen i Randers – modtog prisen på Haarups vegne.

Caprani er fuld af lovord om eleven, som – mener Caprani – kan gå hele vejen og blive verdensmester.