At være med i et Melodi Grand Prix har aldrig været en del af Jonas’ planer. Derfor skulle der også tænkes lidt, da han blev kontaktet af et svensk sangskriver par, der havde den helt rigtige sang til Jonas

“Jeg ved ikke, hvor de (svensk sangskriver duo) har set mig henne. Måske på facebook. Jeg tror, de har valgt mig, fordi jeg har det rigtige vikingelook. Sangen “Higher Ground” er skrevet med inspiration fra en vikingelegende, og de gik efter en med det look”, fortæller Jonas Foldager Rasmussen.

“Jeg tænkte da lige – hmmm den havde jeg ikke set komme. Men i princippet hvorfor ikke”, siger Jonas med et smil.

“Jeg siger aldrig nej uden at høre mere om det – og da jeg hørte sangen, syntes jeg, den var god og gav mit bud på den. Og det kunne de lide”.

Jonas synger sang nummer tre “Higher Ground” skrevet af Niclas Arn og Karl Eurén. Sangen blev udvalgt til en af de ti, der skal dyste om at repræsentere Danmark i Lissabon til maj.

“Og jeg ser mine chancer som fra 0-100 procent”, siger han og griner.

“Jeg ved jo ikke, hvad jeg er oppe imod”.

Et liv med teater og sang
Jonas er sanger, og er i fritiden med i en del orkestre og har i fire år været sanger i koret Vocal Line. Han fik han for fire år siden oplevelsen at være backing til Rolling Stones på Orange Scene.

Til hverdag ernærer han sig med undervisning på Scenekunstskolen i Viborg, hvor han har et deltidsjob – desuden underviser han på Aarhus Teater i teaterlæring, hvor folkeskole-, gymnasie- og efterskoleelever i tre timer kan komme lidt tættere på scenekunsten i form af teater eller i skriveværksteder.

Jonas Foldager Rasmussen har siden gymnasiet interesseret sig for scenekunst. Siden han fik hovedrollen i 3.gs musicalopsætning, har denne del fyldt mest i hans liv.

“Indtil da var det håndbold og fodbold. Jeg har, siden jeg var 12 år, spillet keyboard. Og har også haft et band. Men det tog først fart i gymnasiet, og jeg har siden læst både dramaturgi og musikvidenskab”, fortæller han.

I dag er Jonas liv fyldt med scenekunst også privat. Han øver lige nu på en musikforestilling, som er en 80’er hyldest til rockmusikken

“Jeg har arbejdet med disse hyldestforestillinger siden 2012, og turnerer landet rundt. Lige nu går jeg til prøver i Aarhus, og vi har premiere 23. februar. Vi kommer også til Værket i Randers”, fortæller Jonas.

To gange om året er der turnéer, og det er noget, der giver Jonas erfaring både med skuespillet og med musikken.

Overvejelser
Jonas flyttede fra Viborg til Aarhus, hvor han boede med sin daværende kæreste og nuværende hustru. De læste begge to. Jonas har nu en cand. mag i musikvidenskab og en bachelor i dansk dramaturgi. Efter endt studie besluttede parret at flytte ud, hvor de kunne lade deres datter Aia vokse op i trygge rammer.

“Det blev Langå. Her er let at komme til og fra med tog. Jeg underviser både i Viborg og Aarhus, og det er nemt her fra Langå”, fortæller han.

Aia er i dag fem et halvt og siden er Selma på fjorten måneder kommet til.

Jonas og hans hustru Mia blev sidste år viet i Egeskoven i Langå, og det var da også den naturskønne atmosfære at de faldt for. Her er ikke langt til Gudenå og skov.

Jonas vil gerne videre i sin karriere, selvom han har et rigtig godt liv med både teater og musik. Det er det, han brænder for. Og skulle hans optræden på TV give pote, i form af henvendelser fra nye projekter, er han ikke afvisende.

“Jeg ved, hvor jeg står. Jeg er jo ikke 20 år længere, og skal ud og definere min karriere. Men jeg har en familie, der er meget vigtig for mig, så som udgangspunkt skal jeg ikke ud i verden et halvt år. Men på den anden side, hvis min optræden fører noget med sig, så kan jeg vende det med min hustru, og så må vi tage den derfra”, fortæller han.

Han er dog ikke i tvivl om, at hans medvirken ved Grand Prix´et på lørdag bliver en af de helt store oplevelser, der vil give ham muligheder, han ikke havde før.

“Det bliver min første tv-optræden. Selvfølgelig har jeg haft oplevelser med mine shows før. Men dette bliver en enkeltstående performance, noget jeg aldrig har prøvet før”.

Og nerverne – hvad med dem?

“Dem har jeg ikke endnu. Jeg lever meget i nuet, men jo tættere vi kommer på lørdag, jo mere nervøs vil jeg da blive. Men jeg håber, det bliver gode nerver, jeg kan bruge til noget. Men lige nu har jeg ikke lyst til at optage min tankefunktion med Grand Prix´et. Jeg aner jo ikke noget om, hvordan det bliver”, siger han.

Og når showet på lørdag er overstået, er han overbevist om, at han vil være åben overfor de muligheder, der byder sig.

“Ja, jeg er mere end nysgerrig. Men vi tager den derfra. Jeg har jo set hvordan mere eller mindre tilfældigheder har taget mig derhen, hvor jeg er i dag”, fortæller han.