Man er allerede godt i gang med det nye år, hvor Museum Østjylland igen disker op med en lang række kulturelle oplevelser i det nye vinter/forårs-program 2018

Det nye museumsprogram vil i år også blive markedsført på nye måder. I de kommende måneder lokker museet med en perlerække af kulturelle oplevelser: Omvisninger i den nye oldtidsudstilling i Randers, oldtidsbanko for de spilleglade, en charmerende særudstilling om kollektivist-livet på Djursland, feriesjov for børnene, foredrag om Maltfabrikken i Ebeltoft og en masse andet godt.

Ingen tvivl om at den nye og roste oldtidsudstilling i Randers sætter sit fingeraftryk på vinteren og forårets program. De kommende måneder byder på en række omvisninger og foredrag med udgangspunkt i udstillingen ”Livet ved Fjorden”.
Det er konservatoren, der zoomer ind på de største, mindste, mest skrøbelige genstande i udstillingen og fortæller historierne om dem. Museumsinspektørerne byder på arkæologiske foredrag i Langå og Faarup. Og så er der dømt oldtidsbanko på museet, hvor spille-glade mødes om gamle Ole, smør 40, nimmer nutten og lange tasker – nu på oldtidsfacon.

For børn og de barnlige
En stor del af museets publikum er børn i alle aldre, og også i det nye program er der masser for dem. Både til Star Wars-arrangement, Kulturhusdag, vinter- og påskeferien med kreative aktiviteter. I de nye faste udstillinger i Randers og Grenaa er der også et særligt børnespor med kulturhistorisk læring og sjov for børn i alle aldre. Der er gratis adgang til alle børnearrangementer på museet.

Synlighed er alfa og omega
2017 bød på nye store faste udstillinger i Grenaa og Randers og en besøgsrekord med mange glade gæster i museets tre udstillingsbyer.
De nye udstillinger har inspireret til nye måder at gøre opmærksom på museet på.

”Vi skal følge med tiden og være der, hvor vores potentielle gæster og andre kulturinstitutioner er, nemlig på nettet, ” forklarer leder af Udvikling og Publikum Karen Dubery, som derfor har afviklet det trykte program og i stedet oprustet på hjemmeside og Facebook.

”Synlighed på nettet er alfa og omega. Vi tror på, at museet på denne måde bliver endnu mere synligt, og at flere gæster dermed opdager de arrangementer og udstillinger, som vi hele tiden har til vores gæster. ”

Programmet kan ses på museets hjemmeside www.museumoj.dk