Selvom der er næste 50 år imellem dem, har Rosendal og Borring fundet sammen om at formidle og samle generationer i nye fællessange. De gæster Sct. Clemens Kirke tirsdag 20. februar

Digter og forfatter Jens Rosendal (f. 1932) er den nulevende forfatter, der har flest sange repræsenteret i Højskolesangbogen. Han er tidligere højskolelærer på Løgumkloster Højskole og Jaruplund Højskole i Sydslesvig. Han står bl.a. bag forelskelsessangen ”Du kom med alt det der var dig”, der er en af de mest kendte og sungne fællessange i Danmark. ’Marskens Digter’ fra det sønderjyske er bosat ved Vadehavet, hvor netop mange af hans tekster henter inspiration. Jens Rosendal har gennem sit liv modtaget både ’Den folkelige sangs pris’, ’Sprogforeningens pris’ samt kulturprisen ’Den gyldne Grundtvig’, og senest har han i 2017 modtaget Jydske Vestkystens kulturpris for sine poetiske bidrag til højskoletraditionens sange.

Rasmus Skov Borring (f. 1981) er pianist og komponist og har udgivet flere albums med instrumental piano. Han er vokset op i efterskoleverdenen og er optaget af at formidle den danske sangskat til nye generationer.

I 2013 udgav Rosendal og Borring CD’en ’Livets mærke’ med et udvalg af sange, som dels repræsenterer Jens Rosendals forfatterskab gennem tiden – og dels en række af hans nye tekster med musik komponeret af Rasmus Skov Borring.

Ud over at have optrådt mange steder sammen i Danmark, har Rosendal og Borring optrådt i USA i Det Danske Kulturcenter i Los Angeles, hvor de var inviteret til at præsentere deres sange.

Sangforedraget indeholder både kendte og nye sange, fællessange akkompagneret af rytmisk klaver og fortællinger om sangene.

Undervejs byder Sct. Clemens kirke på et let traktement.

Hele arrangementet er gratis.