Randers-duo tabte den moralske VM-finale i Viersen

Randrusianske Tonny Carlsen fik ikke den fødselsdagsgave, han ønskede sig, da han i søndags blev 52. Sammen med det 45-årige bysbarn Thomas Andersen repræsenterede han Danmark ved verdensmesterskaberne i tre-bandecarambole for tomandslandshold i Viersen i Tyskland, hvor de viste carambole i verdensklasse, men måtte tage til takke med VM-bronzemedaljer.

Randers-duoen var tæt meget tæt på at gå til VM-finalen og skabe den helt store sensation mod de forsvarende mestre fra Korea, der dog vandt semifinalen efter omspil efter 40-40 i matchen.

I finalen vandt koreanerne så efterfølgende sikkert 40-30 over Østrig, så den moralske finale var så absolut semifinalen mod de to randrusianere, der mod Korea ikke blot måtte se finalen, men måske også VM-guldet forsvinde efter en meget lige kamp.

Thomas og Tonny havde tabt til koreanerne i indledende gruppe, men via sejre over Vietnam og Grækenland og derefter en sensationel sejr over hollænderne i kvartfinalen, var der lagt op til revanche i semifinalen.

”Jeg tror, vi napper dem…”

Lød det om koreanerne fra Thomas Andersen lørdag aften efter sejr i en gyserkamp mod Holland.

I semifinalen havde Korea nået de 40 og scoret til 40-37, hvorefter Tonny og Thomas lavede tre point i efterstød til 40-40 og omkamp eller rettere forlænget spilletid. Her gik alt galt for Randers-duoen, der tabte 2-15 efter en indsats, der tydeligt afspejlede nerver.

Tonny og Thomas havde ellers spillet forrygende mod koreanerne, der halvvejs ved pausen førte 20-7 og lignede en sikker vinder, men så fandt Randers-drengene melodien og storspillet frem og vandt den efterfølgende periode med utrolige 30-12 til føring 37-32, inden koreanerne fik vendt kampen, kom på 40-37 og efter 40-40 altså sikrede sig finalebilletten.

”Vi havde fortjent bedre. Vi kunne have vundet i ordinær kamp – senest, da vi var foran 35-28, men så lavede de gode serier, og vi fik intet at støde på. Havde koreanerne givet os blot én chance eller to, havde vi lukket den kamp, slået dem og være gået til finalen. Men som det sker så sit i dette spil, er det de små marginaler, der afgør det hele,” sagde fødselsdagsbarnet Tonny Carlsen efter nederlaget.

Han var tilfreds med sin makker – og det var også tilfældet den anden vej.

”Vi har begge spillet godt. Jeg troede på det inden og gjorde det også undervejs. Endda så meget, at jeg havde i tankerne, at vi kunne vinde det hele og vende hjem som verdensmestre. Men sådan gik det ikke. Det var lidt træls lige efter deres sidste stød, men sådan er dette spil altså. Det kørte for os i starten, men mod slutningen fik vi intet at arbejde med,” lød det fra Thomas Andersen, der kunne se koreanerne genvinde VM med sejr over sensationen Østrig, der i den anden semifinale havde besejret Tyrkiet 40-38.

Forrygende spil

Mod Holland med verdensstjernen Dick Jaspers i spidsen spillede Randers-duoen forrygende og var sensationelt en overgang foran med 10 point. Tonny og Thomas førte 39-28, inden hollænderne lavede en serie på ni til 37-39, men brændte så. Efterfølgende forlod Thomas bordet uden point, og så fik Jaspers mulighed for at reducere yderligere, men hans forbandestød var millimeter fra at give bonus. Da det ikke lykkedes, lå det efterfølgende godt til Tonny Carlsen, der koldt scorede det sidste point til sejr 40-37 efter serier på syv, fire og fem undervejs.