På lørdag 3. marts åbner den nye store Røde Kors genbrugsbutik på Mariagervej 86. Det bliver også med besøg af Generalsekretæren

Der har været tryk på for de mange frivillige i Røde Kors i Randers de sidste mange uger. Frem er vokset en splinterny genbrugsbutik i de store lokaler i det tidligere Bdr. Dahl midt på Mariagervej. Nu står butikken sortmalet udenpå og klar til at åbne op for offentligheden på lørdag.

“Vi serverer kaffe og kage og der er en lille gave til de første 250 kunder. Og så bliver snoren klippet af generalsekretær Anders Ladekarl”, fortæller den nye formand for Randers afdelingen Else Madsen. De mange frivillige i Randers har gennem de sidste par uger været rundt i Randers for at hente brugbare ting til butikken. Og man har også været i andre butikker i Aalborg og Hobro og lageret i Horsens for at få fyldt butikken op.

“Vi har fået godt 4000 stykker rigtig godt tøj, som vi sælger ud af. Og det er lykkedes med et rigtig godt samarbejde butikkerne i Jylland imellem”, fortæller Else Madsen. I butikken kan man tilbyde tøj til alle aldre – og også store størrelser. Derud over er der nips og møbler.

“Og så ved vi godt at vi har et ry for at være dyre. Men hvis du kigger på en skala,, så ligger vi faktisk nu lidt under middel. Så jeg mener absolut at vi kan konkurrere med de andre genbrugsbutikker i byen”, siger Else Madsen.

Men ligesom i de andre butikker i byen pruttes der ikke om priserne. “Du skal jo tænke på at pengene går til et godt formål. Og vi må bruge 2/3 af omsætningen lokalt, og det glæder vi os til”, siger formanden. Hun synes, at arbejdet med at skabe en spændende og hyggelig butik er lykkes, og glæder sig til at se mange glade mennesker til åbningen på lørdag 3. marts.

Der er åbent fra kl. 10.00 – 15.00 og der bliver et par overraskelser undervejs, lover Else Madsen.