Aarhus Airport har i begyndelsen af året oplevet solid vækst i lufthavnens passagertal. Udviklingen er specielt drevet af en kraftig vækst på udenrigstrafikken grundet nye ruter

Efter en periode med faldende passagertal har Aarhus Airport fået en flyvende start på 2018. Således viser de netop opgjorte passagertal for februar en vækst i trafikken på 15,2 procent sammenlignet med den tilsvarende måned i 2017. Også januar bød på en vækst på 9,6 procent sammenlignet med 2017.

Årsagen til væksten skal især findes i markante stigninger i udenrigstrafikken. I februar 2018 på hele 37 procent.

Udviklingen er de første resultater af en række nye ruteåbninger, som længe har været udset til at fungere som et vendepunkt for lufthavnen.

”Tallene er meget tilfredsstillende og er i den grad et resultat af en øgning af rutenettet i 2017. Endnu mere positivt er det, at rutenettet har sikre udsigter til at blive øget yderligere og endda i ganske betragtelig grad. Ikke mindst når SAS i løbet af foråret åbner nye ruter til München, Split, Nice, Mallorca, Oslo, Malaga og Stockholm,” siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.

 

Kurven knækker

Alene samarbejdet med SAS forventes at skabe en vækst i lufthavnens trafik på mere end 50 procent. Ledelsen i Aarhus Airport har derfor længe peget imod 2018 som tidspunktet, hvor kurven for lufthavnens passagertal ville blive knækket. Og Peter Høgsberg er da også en glad mand, idet forudsigelserne nu er i gang med at blive realiseret.
”Vi er selvfølgelig meget glade for, at alt det hårde arbejde for at lave en effektiv turn-around i lufthavnen nu bærer frugt. Som ventet kan vi se, at væksten er båret af udenrigstrafikken på grund af de mange nye ruter, men det er lige så positivt, at antallet af indenrigspassagerer for første gang i mange måneder er i vækst,” siger Peter Høgsberg.

Direktøren henviser til, at passagertallene for ruten mellem Aarhus og København i februar er vokset med 4,6 procent sammenlignet med februar 2017. Peter Høgsberg glæder sig i den forbindelse over, at SAS har valgt at opruste på netop denne rute, således at der pr. 9. april 2018 bliver øget fra otte til ti daglige returflyvninger mellem Danmarks to største byer.

 

Åbner 24. marts

Hvad angår udenrigstrafikken er væksten blandt andet båret af den helt nye Ryanar-rute til Gdansk. Ligeledes har det haft positiv betydning, at der er etableret flere afgange på Ryanairs langvarigt succesfulde rute til London. Til gengæld har Czech Airlines’ succesfulde rute til Prag holdt pause i hele februar, hvorfor disse passagerer altså ikke er at finde i tallene, som ikke desto mindre er i kraftig vækst.

Også chartertrafikken fra Aarhus er i vækst med 1,5 procent i forhold til februar 2017.  Dette udgør ligeledes et positivt tegn for Aarhus Airport, idet SAS satser stærkt på netop de mange nye solskinsruter, hvoraf de første til Mallorca og Malaga åbner 24. marts.