Nu åbner en af verdens mest interessante jazzudstillinger i Værkets Foyer

Den nu afdøde amerikanske fotograf, Jim Marshall, fotograferede i 1960’erne på Monterey Jazz Festival og Newport Jazz Festival. Det kom der en række enestående og meget stemningsfulde fotografier ud af.

I hele marts og april måned udstilles billeder af jazzlegender som Nina Simone, Miles Davis, Herbie Hancock og mange flere i Værkets Foyer, hvor de kan nydes i tidsrummet 11.00-18.00. Der er fri entré til udstillingen. Bemærk dog, at der er Påskelukket 29. marts – 2. april begge dage inkl.

Fotografen Jim Marshall
Jim Marshall (1936-2010) er blevet kaldt “faderen af musikfotografering” takket være hans gribende og intime billeder af musikalske stjerner inden for rock’n’roll, country, folkemusik, blues og jazz. Den nu afdøde fotograf formåede at udødeliggøre den unikke energi og sjæl fra jazzens verden og fotograferede under Monterey Jazz Festival og Newport Jazz Festival ikoner som Nina Simone, Miles Davis, Herbie Hancock og mange flere.

Jim Marshall huskes specielt for sin evne til at fange det helt rigtige øjeblik, og han har, foruden jazzens superstjerner, fotograferet musikere som Jimi Hendrix, The Beatles og The Rolling Stones. Han står bag mere end 500 albumcovers gennem tiden, og efter sin død i 2010 blev han den første og eneste fotograf til at blive hædret med en Trustees Award for sit arbejde ved Grammyuddelingen i 2014.

Det er takket være Værkets gode samarbejde med The Lightpower Collection, at udstillingen med de flotte jazzfotografier nu fragtes over Atlanten og til Randers. The Lightpower Collection gæstede Randers og Værkets spillested Turbinen i januar 2017 med Neal Preston-udstillingen ‘In the Eye of the Rock’n’Roll Hurricane‘, der markerede åbningen af Turbinen som regionalt spillested. Denne gang er det Værkets Foyer, der danner ramme om udstillingen, mens enkelte billeder også vil være at finde i Turbinen.