På lørdag 24. marts springer frivillige i bådene for at give Gudenå en forårsrengøring. Randers Naturcenter og Fluefiskerne i Randers står bag arrangementet, og alle er selvfølgelig velkommen til at give en hånd med

 

Gudenåen er et fantastisk syn, der rører noget i de fleste. Men plastikflasker, slikpapir og andet affald kan godt spolere idyllen, når det flyder rundt mellem sivene og slår sig ned på bredderne. Heldigvis er der masser af naturglade og handlekraftige randrusianere, som hvert år gør noget ved svineriet og drager på affaldsindsamling i kajakker, kanoer og både. En god dag i naturens tjeneste, hvor alle er velkomne til at deltage, understreger naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm.

Siden 2016 har Randers Naturcenter og Fluefiskerne i Randers arrangeret indsamlingsdagen, og mange kubikmeter skrald er reddet i land.

“Hvis du har en båd, kano, kajak eller lignende og har lyst til at hjælpe med at rydde op, så mød op med dit fartøj ved Randers Naturcenter på lørdag kl. 9.00. Vi starter med en kop kaffe og lægger en fælles slagplan. Og efter affaldsindsamlingen samles vi igen ved middagstid, klapper hinanden på skuldrene og nyder en portion varm suppe. Det plejer at være en fantastisk dag, hvor vi får masser af frisk luft og gør en god gerning – og så har man det simpelthen så godt bagefter”, fortæller Helle-Marie Taastrøm.

Opgaver og sejlruter vil blive uddelegeret fra Randers Naturcenter, hvor affaldet også samles i containere.

Er man ikke registreret til sejlads på Gudenå med motorbåd, skal man have et gæstemærke. Ring til Randers Naturcenter på tlf. 8643 2537, og hør nærmere.