Skærtorsdag, 29. marts kl. 17, forandres kirkerummet i Sankt Andreas Kirke til en gildesal, når stolerækkerne fjernes og erstattes med veldækkede middagsborde

Indenfor kirken er påske en højtid, som strækker sig over en forholdsvis lang periode, og består derfor af ikke mindre end seks gudstjenester på kun ni dage. Sankt Andreas Kirke på Hadsundvej ønsker, at byde indenfor til mange forskelligartede gudstjenester, som kan være med at vise kirkens mange forskellige aspekter.

Skærtorsdag = fællesspisning
Som noget nyt for Sankt Andreas inviteres der til fællesspisning i kirken, bogstavelig talt. Kirkerummets mange 70´er stole flyttes væk for at gøre plads til et middagsbord, som hører de største fester til. Og i disse rammer smelter gudstjeneste og måltid sammen. Så mens den gode mad fortæres og fordøjes, indbyder sognepræst Merete Lindhardt Christensen til bøn, refleksion og salmesang. Og historien om Jesus’ skærtorsdag læses, og nadveren deles på en anderledes måde, nemlig rundt om bordet. Kirkens pigekor vil krydre aftenen med musikalske indslag.

Sognediakon Jacob Neergaard har store planer for det nye tiltag i kirken:

”Kirkerummet kan skaber nogle smukke rammer for en højtidelig situation. Og vi kender alle den hyggelige stemning, som opstår når god mad nydes i godt selskab. Så når vi blander de to situationer, så håber vi på at skabe samme stemning, som når man fejrer en stor fest i sit eget hjem – denne her lidt afslappede, rummelige højtidelighed, som skaber minder og bringer forskellige mennesker tættere sammen.”

Arrangementet foregår Skærtorsdag 29. marts kl. 17, og fællesspisningen er for alle generationer – både børn, voksne og seniorer.

Man kan komme alene eller sammen med familie eller venner.

Måltidet er gratis, men af hensyn til mad og borddækning bedes der om tilmelding til kirkekontoret på kontor@andreaskirke.dk eller tlf. 86 43 29 02.

Påske for enhver smag
Resten af påsken krydres også med spændende tilbud, så der er noget for enhver smag. Palmesøndag, 25. marts kl. 10, fejres afslutningen på forårets babysalmesangsforløb. Babyerne med forældre inviteres særligt indenfor, og der pyntes der op med kirkens smukke dukker og palmer, så der er noget at kigge på for de mindste øjne også.
Langfredag, 30. marts kl. 10, leder sognepræst Steen Uhre og organist, Hanne Lund Nielsen, de fremmødte gennem Jesu lidelseshistorie gennem musik, sang og oplæsning.
Påskedag, 1. april kl. 10, synges påsken ind af kirkens pigekor, som indleder gudstjenesten med korsatsen ”Halleluja, Kristus er opstanden” af Merete Kuhlmann. Desuden medvirker trompetist Alexander Dupont Kjeldsen.
2. påskedag, 2. april kl. 10, fortsættes festen med en almindelig højmesse, hvor kirkens nye præst Merete Lindhardt Christensen prædiker. Dette efterfølges af en gudstjeneste for døve kl. 11:30, som ledes af døvepræst Erik Lundager.