Gode faciliteter og godt sammenhold bag randrusiansk bowling-succes

Randers Bowling 1990 – i daglig tale RBK 90 – er blevet et attraktivt sted at spille. Forholdene i hallen hos Master Bowl på Mariagervej er glimrende, og sammenhold, hygge og stemning er i top.

Ting, der værdsættes så højt, at spillere fra hele landet stiller op for Randers og i denne sæson har chancen for at hjemføre det danske mesterskab for kvindehold.

Tidligere har de randrusianske kvinder vundet pokalfinalen.

”Mange bowlinghaller i landet er ikke gode nok. Ja, der er vel kun 10 haller herhjemme, der er værd at komme i. Hallen hos os er helt i top og blandt de allerbedste herhjemme. På en rangliste over gode haller er vi i hvert fald med i Top 3. Gode faciliteter og så den kendsgerning, at det er dyrere andre steder, gør, at vi er blevet et meget attraktivt sted at spille,” siger klubbens pr-mand Arne Hansen.

Og han kan klart dokumentere, at spillerne kommer langvejs fra – Rikke Holm Agerbo, der er søster til randrusianske Lotte Holm Rasmussen, bor på Amager, Jane Rasmussen er fra Køge, Heidi Glud Guldbæk er fra Aalborg, Malene Køhler fra Struer, Irene Dupont fra Hadsten, mens Natalia Ann de Lisser er fra Horsens.

En udfordring
Heidi Guldbæk, der er fra Aalborg, har spillet bowling i 32 år, er nu 48 og er faldet godt til i Randers.

”Randers laver mange stævner og er en hyggelig klub med en god stemning, og så så jeg det som en udfordring at skifte til Randers og forsøge at hjælpe dem til at vinde det danske mesterskab,” siger Heidi, der tidligere har vundet DM med Viborg og nu i sin fjerde sæson i Randers håber på DM-guldmedaljer til Randers.

”Jeg tror, vi har en god chance. Vi har slået alle de andre hold indtil og mangler kun Stenhuset i sidste runde midt i april. Vi har et rimeligt godt hold, men fik vi tilført en god spiller, ville vi med garanti slutte helt i top” mener Heidi.

Plads til alle
Den i Struer bosiddende Malene Køhler spillede for nogle år siden sammen med Heidi Guldbæk i Viborg, men meldte sig ud af klubben i Viborg i forbindelse med en barselsperiode.

For hende er nærmeste klub Viborg. Men så en dag ringede Heidi Guldbæk. ’”Og så skiftede jeg i 2014 til Randers,” fortæller Malene, der kommer til træning hver anden mandag.

Hun har som Heidi kun godt at sige om RBK 90. ”Hallen er god, og klubben gør meget for bowlerne. Og så er det en klub med plads til alle. Her er unge, og her er gamle, og alle har det godt sammen. Alle kender alle. Og alle fungerer sammen,” siger Malene, der er spændt på den sportslige fortsættelse i denne sæson, hvor man virkelig jagter DM-guld.

”Vi har gjort det godt hidtil i denne sæson og er p.t. på førstepladsen og klar til slutspil. Årsgagerne er bl.a. et godt sammenhold og et højt bundniveau,” siger Malene Køhler.

Mens de i Jylland bosiddende kommer til Randers til træning om mandagen eller hver anden mandag, kommer spillerne øst for Storebælt – Jane fra Køge og Rikke fra Amager – kun til Randers mandage før kamp.

Og så vil pr-mand Arne Hansen gerne have det afsluttende ord, når man snakker om seriøse sportsgrene og om, hvorvidt bowling i lighed med dart og billard er seriøse idrætsgrene.

Ja, selvfølgelig er bowling en seriøs sport. Og selvfølgelig drikker vi da en øl og af til. Og selvfølgelig har vi noget, der hedder en tredje halvleg. Men det er altid efter kamp.,.,..”

FAKTA om RBK 90
Tæller p.t. 60 medlemmer. Er Jyllands 10.-største bowlingklub. Men næststørst i Jylland, når der snakkes om kvindelige bowlere. Her har RBK 90 ca. 20.

RBK 90 har hallen mandage 17.00-20.00 Til anden og ekstra træning kan tilkøbes ekstratimer via klubkort.

Foruden de 60 medlemmer kommer mange motionister i hallen på Mariagervej, der er det eneste sted i Randers med bowling. Tidligere har man kunnet spille både på Ribevej og en overgang i det gamle Slots Bio i Østergade.

Økonomi: Nye spillere kan starte op for ca. 3.000 kroner, da man ikke straks fra start har behov for dyre kugler.

På landsplan er der ca. 3.500-5.000 aktive bowlere.