Med helt fra starten i 1978

Ved sæsonafslutningen blev der skrevet endnu et kapitel SMIFF09´s historie, for

Motionsholdet for damer i Mellerup fejrede ved den lejlighed 40 års jubilæum.

I 1978 tog nogle aktive borgere initiativ til at danne det første motionshold for damer i foreningen, der dengang hed Støvring-Mellerup Idrætsforening, SMI, der senere blev til SMIFF09.

Der er stadig en fra 1978-holdet – Birthe Kristensen bosiddende i Mellerup – på holdet, og Birthe har været med helt fra start i 1978.

Gymnastikken har altid haft en stor plads i Birthes hjerte, og udover at deltage i den ugentlige gymnastiktime har hun også i de 40 år deltaget på amts-opvisningsholdet til næsten alle Landsstævner i Danmark samt de Gymnastradaer, der har været afholdt rundt om i Europa.

Motionsholdet har siden 1979 haft Eva Simonsen, Åstrup, som instruktør, så et nyt jubilæum er på vej i 2019.

Birthe var dog ikke den eneste jubilar, idet Alice Lund og Ester Jensen, begge fra Mellerup, fejrede henholdsvis 10 og fem års jubilæum

 

Nu ligner det nedrykningskampe

Efter sejr 2-0 over Lyngby, Randers FC’s anden sejr i træk efter sejr også over OB, måtte Randers FC se sig besejret 0-1på udebane mod Sønderjyske efter en kamp, hvor Randers FC havde rigeligt med muligheder for at score mindst to gange og dermed have fået alle tre point med hjem.

Især Saba Lobjanidze havde muligheder nok, mens Bashkim Kadrii havde både skud- og hovedstødsforsøg, der burde have resulteret i scoring, men typisk for Randers FC slog modstanderne kontra kort efter en misbrugt Randers-chance.

Saba var tæt på og burde have scoret efter 17 minutter, hvorefter hjemmeholdet så scorede blot to minutter efter.

Med det nederlag er det 99 procent sikkert en realitet, at Randers FC ikke undgår nedrykningskampe via tredje- eller fjerdepladsen i nedrykningsgruppen, hvor OB har 35, Sønderjyske 34, Randers FC 23 og Lyngby 22 point.

Fra denne pulje ryger Randers FC og Lyngby ud i gyserkampe. I den anden pulje ligner det nedrykningskampe til Helsingør og Silkeborg, der med nederlaget i Århus til AGF kom syv point efter både Hobro og AGF.

 

Farvel til drømmen om finale

Randers FC måtte med nederlag 1-3 efter forlænget spilletid i kvartfinalen  i landspokalturneringen på hjemmebane se drømmen om landspokalfinale skudt ned.

Finske Eero Markkanen havde ellers bragt Randers FC foran i første halvleg.


Randers HK har udspillet rollen

Tre nederlag blev det til for Randers HK’s vedkommende i de første tre runder i det afsluttende puljespil om det danske mesterskab, og dermed var HK’s rolle i DM-sammenhæng udspillet, men HK-pigerne var kommet i skrapt selskab og fortjener ros for en flot fight.

I alle tre opgør – mod København, Nykøbing Falster og Team Esbjerg fulgte HK med længe i kampen, men endte alligevel med at tabe – med otte mål 22-30 hjemme mod København, med fem 19-24 ude mod Nykøbing Falster og senest med to mål 20-22 hjemme mod Team Esbjerg, der kom til Randers som storfavorit, men fik hård modstand.

Randers Hk har en enkelt hjemmekamp tilbage – tirsdag i denne uge hjemme mod Nykøbing Falster og spiller 19. april ude mod København, mens udekampen mod Team Esbjerg i det vestjyske endnu ikke er fastsat.


Fra ungdomsbold til liga-kvalifikation

Mathias Bak, der blandt mange opgaver i randrusiansk herrehåndbold har tjansen som cheftræner for Hornbæk SF’s herrer i 2. division, talentkoordinator i Randers HH og mangeårig ungdomstræner i HH, skal sammen med den langt mere rutinerede Henrik Hansen forsøge at styre Randers HH-skuden i havn og eventuelt i ligaen via kvalifikationskampe mod først Lemvig Thyborøn.

Mathias Bak er det nye ansigt i HH-trænerteamet efter HH’s bratte afsked med nu fhv. cheftræner Jan Paulsen, der blev fyret kort efter en kamp.

”Af økonomiske årsager,” som det formuleres af Randers HH, der har arbejdet og fortsat arbejder hårdt på at få orden på økonomien – ikke blot for den resterende del af denne sæson, men også for næste, som måske foregår i ligaen


Gluver tilbage til Randers

Den tidl. landsholdsspiller i håndbold Jørgen Gluver med en fortid i Freja (desværre først i karrierens efterår) og senere talentchef og assistenttræner i Randers HK og senest træner for danske og tyske kvindehold, vender nu tilbage til Randers, hvor han bliver ansvarlig for U 16-gruppen i Randers HH.

Gluver vil nu igen hellige sig udviklingen af unge talenter, som tidligere har været en stor del af hans trænerkarriere.

Gluver har en imponerende spillerkarriere bag sig, en ligeså imponerende trænerkarriere og ikke mindst en EHF Mastercoach-uddannelse, som gør, at  man ganske forståeligt i Randers HH Talent har stor tiltro til, at Gluver kan være med til at give de yngste talenter den helt rigtige start på en elitær tilgang til sin håndbold.


Krolfbaner på kunstgræs

Torsdag 12. april indvier Seniorkrolf i Randers indendørs baner i Atletikhallen på Langvang.

Og det er ikke almindelige baner, for Seniorkrolf kan nemlig som de første i landet præsentere indendørs krolfbaner på kunstgræs.

I forbindelse med indvielsen har man inviteret alle krolfklubberne i Region Midt

til “Langvang Open 2018”.

Randers’ borgmester Torben Hansen er også inviteret – ikke for at spille, men til at klippe snoren.

Indvielsen finder sted i Atletikhallen på Langvang Idrætscenter, Mariagervej 180,

8930 Randers NØ, torsdag 12. april 10.00


Christoffer og co. klar til EM

Det danske U17-landshold med Randers Freja FC’s Christoffer Petersen på holdet har kvalificeret sig til den kommende EM-slutrunde i England i maj.

Holdet tabte ellers med 0-1 til Bosnien, men endte alligevel på andenpladsen i gruppen, hvilket var nok til, at EM-billetten kom i hus.

Christoffer var efterfølgende på bænken hos Randers FC’s ligamandskab i kvartfinalen i landspokalturneringen mod Silkeborg, men kom dog ikke på banen.


Stadig ubesejret, men….

Randers Frejas Danmarksseriehold i fodbold er fortsat ubesejret i dette forår efter bl.a. imponerende 4-2-sejr i anden runde over topholdet Holstebro, men det blev ikke til det ventede udbytte og den tredje sejr, da der var bundopgør hjemme mod Lystrup, der fik 2-2 med fra Randers og dermed fortsat er otte point foran Freja, der stadig er næstsidst og har otte point op til en placering udenfor nedrykningsfare.

Freja var bagud 0-2, men scoringer henholdsvis fem og tre minutter før tid af Rasmus Hoelgaard og Nikolaj Erikslev sikrede det ene point.