Nu kan du lære at sætte prinsesse Leias frisure, indramme sit yndlings-Star Wars-citat og forvandl en gammel dåse til R2-D2 – nå en by i galaksen rammer Håndværksmuseet

Aktiviteterne er inspireret af det fantastiske Star Wars-univers og er målrettet børn fra 10 år, unge og voksne.

Workshopsene finder sted lørdag 14. april kl. 12 – 16 på Håndværksmuseet, Lille Rosengård og der er gratis adgang.

Håndværksmuseet har kreeret en række workshops med aktiviteter, hvor museets gæster både kan lære noget håndværksfagligt og arbejde kreativt.

”Det er været en fest at finde på forskellige kreative aktiviteter, som tager deres udgangspunkt i Star Wars! ” smiler daglig leder på Håndværksmuseet, Inger Marie Hyldgård.

”Da vi først fik Star Wars-universet ind under huden, så kom den ene gode idé efter den anden dumpende. Der er masser af muligheder i Star Wars – også set fra en håndværksmæssigt synsvinkel”.

May the Force be with you
I næsten alle Star Wars-filmene findes replikker, der efterfølgende er blevet ikoniske citater, tænk bare på ”May the Force be with you” eller ”Do or do not. There is no try”.
Museets gæster kan denne dag vælge imellem flere trykte citater og derefter montere dem i rammer og dekorere. De frivillige håndværkere i trykkeriet står klar med praktisk hjælp og gode råd.
Hvilken frisør brugte prinsesse Leia, Rey og de andre kvinder i galaksen? Ingen ved det, men en af Håndværksmuseets frivillige frisører kan heldigvis kunsten at sætte langt hår i de mest fantastiske frisurer.
Den unge Anakin Skywalker forærer Padmé en amulet, som ses i udvalgte scener i episode 1, 2 og 3. Hos sadelmageren kan børn og voksne lave en efterligning af amuletten i tykt læder.
En Jawa har været forbi museet med en stor pose brugte dåser, som tilsyneladende ikke kunne sælges ude i galaksen. De skal derfor bruges til små R2-D2, som museets gæster selv kan fremstille i en workshop. Den populære robot laves med hjælp af Håndværksmuseets frivillige malere.

Og så kan man møde den unge Padawan, Obi-Wan Kenobi, som også gæster museet i dagens anledning. Det sker fra kl. 14:30 – 15:30.