Venstres Lars Søgaard og Michael Aastrup foreslår, at de 4 mio., der er afsat til kortere ombygningstid på Væthvej-broen i Langå skal ”omkonteres” til en kommunal omfartsvej uden om Langå.

Men statslige kroner kan ikke trylles om til kommunale. Og det ved de to politikere selvfølgelig godt. Alligevel bliver de ved med at bilde folk ind, at det er en mulighed, der skal undersøges. Det tog ikke mig 5 minutter at finde ud af, at det ikke var muligt.

I pressen kan man nu læse, at Michael Aastrup (V) har stillet §20-spørgsmål til transportministeren om sagen. Er det virkelig sådan, det daglige samarbejde mellem regeringsparter foregår? Normalt vil en løsningsorienteret politiker tage et møde med den minister, som hans eller hendes parti er i regering med.

Venstres folketingsmedlem, Britt Bager, fandt sammen med ministeren en løsning som kunne minimere generne for Langå-borgerne ved at nedbringe arbejdstiden på broen fra 8 mdr. til 3 mdr. Nu ser det ud som om, Michael Aastrup (V) med alle tænkelige midler forsøger at spolere den løsning. Hvad er det, der sker i Venstre? Ved den ene hånd ikke hvad den anden laver? Eller handler det måske snarere om en form for intern konkurrence om, hvem der hjælper borgerne bedst, nu hvor et folketingsvalg begynder at nærme sig?

Hvis man virkelig vil gå seriøst ind i at hjælpe borgerne, skulle man måske se at afsætte tid i sin kalender til at holde et møde med den relevante minister. Men det er selvfølgelig nemmere at sende §20-spørgsmål og på den måde signalere politisk handlekraft. Det hjælper bare ikke de borgere, det handler om. Her er §20-spørgsmål mellem regeringspartnere snarere en omvej.

 

Iben Sønderup

folketingskandidat og byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Randers